VELIK UDARAC

AMERIČKE SNAGE UBILE DRUGOG ČOVJEKA AL-QAIDE 'Našeg junaka ubila je križarska bespilotna letjelica! Što ih više ubiju, to ćemo se odlučnije osvetiti'

 REUTERS

BEJRUT - Al-Qaida je objavila da je u zračnom napadu međunarodne koalicije pod američkim zapovjedništvom u Siriji ubijen Abu Kheir Al Masri, kojeg se smatra drugim čovjekom džihadističke skupine.

Al Masrijeva smrt je važna za američkog predsjednika Donalda Trumpa koji borbu protiv radikalnog islamističkog terorizma ubraja u svoje velike planove mandata.

Dva ogranka džihadističke skupine, od među kojima Al-Qaida na arapskom poluotoku (Aqpa) u srijedu su objavile Al Masrijevu smrt.

U priopćenju su ga nazvale "junakom" i dodale da je ubijen u "napadu bespilotne letjelice Križara u Siriji".

"Što više naših mučenika ubiju, tim ćemo biti odlučniji osvetiti ih", prijetila su dva ogranka Al-Qaide Sjedinjenim Državama, njihovom saveznicima, agentima i špijunima.

U tom priopćenju se također izražava sućut sadašnjem čelniku džihadističke skupine Egipćaninu Ajmanu al-Zavahiriju kojem je Al Masri bio zamjenik. Taj 59-godišnjak je bio zet utemeljitelja Al-Qaide Osame Bin Ladena, kojeg je u svibnju 2011. ubio američki specijalni vod u Pakistanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:46