TRAŽIO I PRENOĆIŠTE

BESKUĆNIK SE U PRESTIŽNOM RESTORANU NAJEO KAO BOGATAŠ Naručio si kraljevski ručak pa otišao bez da je platio poveći račun

 Adam Bruderer / CC BY 2.0

Beskućnik Michael Andrew Phillips (52) počastio se odreskom i šampanjcem u vrhunskom britanskom hotelu Old Court House Inn Hotel & Restaurant te je otišao bez da je platio račun od 400 funti (3.384 kune), piše The Sun.

Phillips je naručio i koktel te dvije boce vina. Tražio je čak i sobu s pogledom na luku St. Aubin u Engleskoj u kojoj noćenje obično košta 150 funti, potvrdivši svoj identitet s vozačkom dozvolom.

No, napustio je hotel prije nego što je platio račun, a boce vina je ponio sa sobom. Phillipsa su kasnije pronašli i optužili za ilegalno pribavljanje hrane i hotelskog smještaja.

Beskućnik je na sudu priznao da je napravio sve što mu se stavljalo na teret, ali je dodao da se događaja ne sjeća najbolje.

Phillipsov odvjetnik John McCormick rekao je da njegov klijent ima problema s mentalnim zdravljem te da u trenutku ilegalnog obroka nije bio na propisanim lijekovima.

Sud je Phillipsu naložio da se podvrgne liječenju i pronađe trajniji smještaj, ali i da nadoknadi troškove koje je restoran zbog njega pretrpio. Uz to, mora se kloniti pravnih nevolja tijekom narednih 12 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:02