ZAOKRET?

Bijela kuća otvorena za ideju operacija protiv IS u Siriji s Rusijom, Pentagon rusku tvrdnju da suradnja već postoji nazvao propagandom

 REUTERS

Sjedinjene Države su otvorene za ideju vođenja zajedničkih vojnih operacija protiv džihadista skupine Islamska država u Siriji, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće.

To je objavljeno nakon što je Pentagon demantirao objavu ruske vojske prema kojoj je Rusija u koordinaciji sa Sjedinjenim Državama izvela zračne napade na Islamsku državu u Siriji. Takvu je rusku objavu Pentagon nazvao 'propagandom'.

- Ukoliko postoji mogućnost suzbijanja Islamske države s bilo kojom zemljom, bila to Rusija ili neka druga, s kojom dijelimo nacionalni interes u tom problemu, mi se slažemo, rekao je Sean Spicer na svojoj prvoj konferenciji za novinare tijekom predsjedanja Donalda Trumpa.

- Predsjednik je jasno rekao da će surađivati sa svim zemljama koje dijele naše interese u poražavanju IS, precizirao je.

Na pitanje predstavlja li to otvaranje prema režimu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, Spicer je rekao da se oni 'neće povezati s nekima pod izgovorom da žele poraziti IS, ukoliko im američki interesi nisu prioritet'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:31