SLOVENKA PRVA DAMA

BIJELA KUĆA SE SILNO POTRUDILA OKO NJEZINE SLUŽBENE BIOGRAFIJE Objasnili su zašto Melania nikad nije diplomirala i s čime će se baviti iduće 4 godine

Melania Trump
 Carlo Allegri / REUTERS

Bijela kuća se potrudila i oko nove prve dame (nakon što je Trumpova kći Ivanka odbacila svaku ideju da bi preuzela taj položaj od maćehe, ali o tom potom). Naime, Hillary Clinton i Michelle Obama su prije dolaska u Bijelu kuću imale uspješnu pravničku karijeru, i Laura Bush se može podičiti obrazovanjem.

Pa su se autori potrudili i Melaniju pokazati što vrednijom. Vrlo su mudro definirali kako se “poslom modela počela baviti već u 16. godini života”, a onda poentirali: “Ona bi diplomirala na Sveučilištu u Ljubljani, ali je prekinula studij kako bi napredovala u karijeri modela u Milanu i Parizu prije nego što se 1996. godine preselila u New York”. A onda stiže poduži popis uglednih fotografa koji su je snimali (Helmut Newton, Arthur Elgort, Ellen Von Unwerth), zatim utjecajnih magazina na kojima se pojavila na naslovnim stranicama (Vogue, Harper’s Bazaar, British GQ, In Style, New York Magazine).

Melania je druga američka prva dama koja nije rođena u SAD-u, nakon Louise Adams, žene šestog predsjednika Johna Quincya Adamsa, koja je bila Engleskinja. I konačno, plan: Melania se posebno kani posvetiti problematici kibernetičkog bulinga među mladima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:08