PREPIRKA

BIVŠI AUSTRALSKI PREMIJER POSVAĐAO SE SA SVOJOM SESTROM LEZBIJKOM OKO GAY BRAKOVA On bi na referendumu bio protiv, a ona mu je brutalno spustila

Tony Abbott
 REUTERS

Bivši australski premijer i njegova sestra Christine Forster pred očima cijele javnosti pokazali su kako se i najbliži mogu dijametralno razlikovati u stajalištima, u njihovom slučaju oko gay brakova.

Tony Abbott se zalaže za to da se o istospolnim brakovima odlučuje na referendumu, a ne u parlamentu i u srijedu je obrazlagao zašto bi građani trebali glasati "ne".

Njegova sestra Christine Forster, liberalna zastupnica u gradskom vijeću Sydneyja, četiri je godine zaručena za svoju partnericu Virginiju Edwards i zauzima se za legalizaciju gay brakova.

Kada je Abbott novinarima govorio o tome zato je važno biti protiv, Forster mu je odmah, rečenicu po rečenicu, odgovorila na Twiteru, prenosi u srijedu BBC.

"Ako ne želite gay brakove glasajte 'ne'", rekao je bivši premijer. "Ako vam je stalo do uzajamnog poštivanja glasajte 'za'. Ako ste za jednakost svih Australaca, glasajte 'za'. Ako vjerujete u slobodu govora glasajte 'za'", odgovorila mu je sestra lezbijka.

Abbot je nastavio: "Ako vas brine sloboda govora i sloboda vjeroispovijesti glasajte 'ne'". Na to će Forster: "Ako vam je stalo do ljudi glasajte 'za'".

"Ako vam se ne sviđa politička korektnost glasajte 'ne', jer je to najbolji način da je sasječemo u korjenu", rekao je Abbot. Sestra mu je odmah uzvratila: "Ako želite da voljena osoba bude punopravni član vaše obitelji glasajte 'za'".

Novinar Buzzfeeda pitao ju je jesu li njezini tweetovi upućeni bratu, na što je spremno odgovorila: "Naravno!".

Forster se i ranije javno prepirala s Abbotom. Godine 2015. dok je bio premijer pojavila se u videu tražeći ukidanje poreza na tampone.

Tamponi se u Australiji još uvijek smatraju luksuznom robom i oporezuju se s deset posto.

Prijedlog ukidanja poreza poslan je senatu koji ga je većinom glasova odbacio, piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:01