DEBAKL NA BAHAMIMA

'BOGATI KLINCI S INSTAGRAMA UPOZNAJU IGRE GLADI' Fijasko najglamuroznijeg festivala godine: Ulaznice koštale 80.000 kn, goste dočekali smeće i lopovi

 Instagram

Trebao je to biti najglamurozniji svjetski događaj godine, barem prema najavama, no Fyre Festival, elitni koncertni spektakl na otoku na Bahamima, pretvorio se u vjerojatno najveći fijasko godine.

Cijene karata dosezale su i 12.000 dolara (više od 82.000 kuna), a posjetitelje su dočekali nedovršeni smještaji, nedostatak hrane, nasilno lokalno stanovništvo i psi lutalice. Mnogi su odmah na aerodromu potražili smještaj, a neki su satima čekali prijevoz natrag na obalu, piše Telegraph, koji je članak o fijasku naslovio 'Bogati klinci s Instagrama upoznaju Igre gladi'.

Korisnici društvenih mreža nisu propustili kazniti organizatore i proširiti vijest o krajnje neodgovornom pristupu organizaciji, a Instagram je preplavljen fotografijama napola sređenih šatora u kojima su trebali spavati, razbacane prtljage, lopova koji su jedva dočekali okrasti bogate klince, bespomoćnog osoblja i ‘luksuzne kuhinje’ koja je sadržavala šnitu kruha i šnitu sira.

me having the time of my life at the #luxurious #fyrefestival who says fema tents can't be hot !!!!!

A post shared by grace (@tequilafunrise) on

Jedna žena piše da je VIP kartu platila u protuvrijednosti od oko 7.000 kuna i po dolasku je torbu s odjećom ostavila u šatoru. Stvari su joj nestale u roku od deset minuta. Mnogi su korisnici Reddita pisali da ih napada lokalno stanovništvo.

Ministarstvo turizma ove otočne države izdalo je u četvrtak službeno priopćenje u kojem se ispričava svim posjetiteljima naglašavajući koliko im je važan turizam. Pišu da je stotine mladih dočekao potpuni kaos na festivalu i da su oni bili u kontaktu s organizatorom, no samo kao savjetnici, u organizaciji i financiranju nisu sudjelovali.

Fyre Festival je ideja poduzetnika Billyja McFarlanda i repera Ja Rulea, a zamišljen je kao egzotična verzija Coachelle. Putem društvenih mreža zadnjih su ga mjeseci promovirale poznate face poput Belle Hadid, Chanel Iman i Emily Ratajkowski.

Kompanija koja stoji iza festivala, Fyre Media, masno je platila poznatima da reklamiraju festival još i prije nego što su prvi izvođači bili poznati. Organizatori su prodali na tisuće ulaznica reklamirajući događaj kao ‘spoj glazbe, umjetnosti i hrane’, tijekom dva vikenda na otočju Exuma.

Mnogi su se požalili da je cijela stvar samo prevara, a brojni bogati klinci jedva čekaju da se vrate kući. Oni koji se nisu upustili u ovu nesretnu avanturu komentirali su na društvenim mrežama: 'Bogati klinci plaćaju po 50.000 kuna da bi proveli vikend kao izbjeglice.'

Na službenom profilu festivala na Instagramu objavljeno je da se trude ‘smjestiti goste i omogućiti im sjajno iskustvo’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:02