HEROJ

BOŽIĆNA PORUKA NEUSTRAŠIVOG DJEČAKA (5) POTRESLA SVIJET Dali su mu još samo nekoliko tjedana života, a on je pun energije snimio video koji slama srce

 Screenshot YouTube

Bradley Lowery (5) iz mjesta Blackhall Colliery u Engleskoj koji boluje od raka i kojem su liječnici nedavno rekli da mu je preostalo tek nekoliko tjedana života, obratio se javnosti dirljivom porukom za Božić.

Njegove roditelje šokirala je dijagnoza liječnika po kojoj bi mu ovo trebao biti posljednji Božić u životu, no ne i malog junačinu koji se u videu smije i s podignutim palčevima zahvaljuje svima na podršci.

'Hvala vam svima na čestitkama, razglednicama, poklonima i novcu. Sretan Božić!', poručuje Bradley, inače žestoki navijač nogometnog kluba Sunderlanda.

Bradley je imao samo dvije godine kada mu je dijagnosticiran rak. Iako je isprva kemoterapija davala rezultate, rak se u lipnju ponovno vratio...

'S velikim žaljenjem objavljujem da se Bradleyju vratio rak i nastavlja rasti. Doktori su nam dali tri opcije, no samo je pitanje vremena... Srce mi je slomljeno', napisala je na Facebooku njegova majka Gemma.

'Ne znam koju odluku donijeti. Ili mogu svog dječaka dovesti doma i s njim provesti još neko dragocjeno vrijeme, ili ga pak pustiti da još jednom prođe kroz taj grozni postupak i bori se za život, iako mu ni to ne garantira da će uspjeti', opisala je zastrašujuću dvojbu majka.

Obitelj se na kraju odlučila za opciju u kojoj će Bradley primati oralnu kemoterapiju do Božića, a onda će vidjeti kakvo mu je stanje i vidjeti ima li smisla nastaviti dalje s novom rundom kemoterapije.

Ako u srijedu budete pratili nogometni susret između Sunderlanda i Chelseaja obratite pažnju na maskotu. Naime, Bradleyjev omiljeni klub pozvao ga je da bude maskota (već drugi put, prvi put je bio u rujnu), a tom prilikom pružit će mu se i šansa da zabije gol Chelseaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:48