MANJAK OSOBLJA

BRITANCI BIJESNI ZBOG STROŽE KONTROLE SCHENGENA Gužve na aerodromima dugačke su više stotina metara, šalteri otvoreni a u njima nitko ne radi

 
 Joepie / TWITTER

Nove strože kontrole granica koje je uvela Europska unija razbjesnile su britanske turiste jer su dovele do dugotrajnih redova na šalterima za provjeru putovnica u zračnim lukama diljem Europe, piše Daily Mail.

Redovi od više stotina metara mogli su se tako vidjeti na zračnim lukama u Francuskoj, Španjolskoj i Portugalu. Na nekim aerodromima su redovi bili toliko dugački da su određeni letovi kasnili jer se putnici nisu mogli na vrijeme ukrcati.

'U zračnoj luci Palma u Mallorci su u jednoj kućici za provjeru putovnica stajala samo četiri djelatnika. Imao sam osjećao kao da su kažnjavali građane Velike Britanije. Nije bilo ugodno iskustvo', rekao je Connor Aston za Daily Mail.

Aston, njegova partnerica, punica i dvoje djece 30 su minuta čekali da bi prošli kroz kontrolu. 'Izgledalo mi je jako sporo', dodao je Aston.

Paul Bower je na aerodromu Bergerac let za Bristol prošlog četvrtka čekao 90 minuta. Većinu tog vremena putnici na njegovom letu proveli su čekajući na betonu pored piste. 'Tri su šaltera bila otvorena, ali je samo jedan radio. Provjera putovnica definitivno je trajala duže.'

Niti oni koji su putovali automobilima nisu bili pošteđeni dugih redova. Kontrola putovnica u luci u Calaisu za Nigela Rumfitta trajala je sat vremena. 'Bilo je potpuno kaotično. Na ulazu u luku bila je ogromna gužva. Došli smo ranije, ali nam je svejedno trebalo sat vremena da prođemo i skoro smo propustili svoj brod', rekao je Rumfitt.

'Nitko nam nije ništa objasnio, a sve je izgledalo kao slavlje zbog mogućnosti da uspore putnike koji su išli u Veliku Britaniju.'

Probleme na granicama navodno je uzrokovao manjak osoblja u kombinaciji s direktivom da se provodi stroža kontrola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:31