STRAVIČAN NAPAD

BROJ ŽRTAVA NAPADA U BARCELONI NARASTAO NA 16 Starija njemačka državljanka preminula od ozljeda zadobivenih u naletu vozila

 REUTERS

BARCELONA - Broj žrtava terorističkih napada počinjenih prošli tjedan u španjolskoj pokrajini Kataloniji narastao je na 16 u nedjelju kada je od zadobivenih ozljeda preminula pedesetjednogodišnja njemačka državljanka, objavila je katalonska civilna zaštita.

"Jutros je preminula 51-godišnja njemačka državljanka koja je bila u kritičnom stanju na odjelu intenzivne skrbi u bolnici Mar u Barceloni", objavila je civilna zaštita.

Njezinom smrću ubijeno je 16 osoba u dva napada 17. i 18. kolovoza u Barceloni i gradiću Cambrilsu, a više od stotinu je ozlijeđenih od kojih je još petero u kritičnom stanju.

Njemačka državljanka koja je preminula u nedjelju bila je teško ozlijeđena u atentatu u Barceloni kada se mladi Marokanac vozilom zaletio u mnoštvo na šetalištu Las Ramblas, turistički najprivlačnijoj ulici u katalonskoj prijestolnici.

U subotu je pola milijuna ljudi, po procjeni policije, maršom pod geslom "ne bojim se" iskazalo protivljenje nasilju i terorizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:54