HOROR ZBOG NEPAŽNJE

BRUCOŠ OSTAO TRI DANA ZAROBLJEN U ŠPILJI BEZ HRANE I VODE 'Zaboravili su na mene, gotovo su me ubili... morao sam lizati vlagu sa zidova!'

 Facebook / YouTube

Lukas Cavar, 19-godišnji student Sveučilišta Indiana, "živ je i zdrav" nakon što je 60 sati ostao zarobljen u špilji bez hrane i vode, objavile su studentske novine Indiana Daily Student.

Cavar je bio na početničkom terenskom izletu s članovima speleološkog kluba, no u jednom se trenutku razdvojio od skupine, a potom je i zalutao.

Prvo je čekao na istom mjestu, vjerujući kako će ga potražiti i pronaći, no onda je uspio otkriti strelice koje pokazuju put do izlaza iz pećine. Kada je došao do izlaza, dočekalo ga je novo iznenađenje - vrata na ulazu u pećinu bila su zaključana lokotom.

Cijela je grupa, osim njega, već izašla iz pećine i za sobom su zaključali vrata.

Mobilni telefon se pokazao beskorisnim jer nije imao signala pa je Cavar prvih šest do osam sati proveo pozivajući u pomoć, nadajući se da će ga netko, s obzirom na blizinu ceste, čuti.

Kako ne bi dehidrirao lizao je mokre stjenke zidova špilje, a imao je i dvije energetske pločice, čije je ostatke lizao s omota.

Nakon što se nije javljao dva dana roditelji su alarmirali sveučilište.

Nekoliko sata nakon toga iz špilje ga je izbavio vođa speleološkog kluba, isti onaj koji ga je i zaključao u pećinu, zajedno s još nekoliko speleologa.

- Vidjelo se da su potreseni. Gotovo su me ubili, ne mogu ni zamisliti kakav osjećaj krivnje imaju, kazao je Cavar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:29