ZLO SE PREOBRATILO

Članicu krvoločne pedofilske mreže puštaju iz zatvora da ode u samostan!

Bivša supruga i pomagačica jednog od najvećih europskih pedofila, ali i ubojica mladih djevojaka ( slučaj koji je prije 17 godina potresao ne samo Belgiju nego i cijeli svijet ) trebala bi prema odluci belgijskog suda nakon 16 godina uskoro izaći iz zatvora. Naime, sud u Belgiji odlučio je udovoljiti zahtjevu Michelle Martin te je prema planu njezine reintegracije smjestiti u belgijski samostan u gradiću Maloneu na jugu zemlje. Danas 52-godišnja Michelle u zatvoru je provela 16 godina od ukupno 30, na koliko je osuđena 2004. godine zbog mučenja i sudjelovanja u ubojstvu žrtava svojega supruga Marca Dutrouxa.

Prikrivanje u istrazi

Detroux je priveden zbog otmice još 1996. godine, ali je za stravične zločine optužen tek 2004. Zbog odugovlačenje s početkom suđenja krenule su i priče o umiješanosti nekih uglednih članova sudstva, što je tada rezultiralo i ostavkama belgijskog javnog tužitelja i dvoje ministra. Sve je bilo dodatno začinjeno stalnim Dutrouxovim isticanjem da je on samo “pijun”. Inače, Dutrouxu je Michelle Martin druga supruga, nakon što se prethodno već razveo s majkom njihovo dvoje djece, koja ga je optužila da je seksualno nastran. U Michelle, s kojom se poslije vjenčao, ali i razveo 2003. u zatvoru, očito je pronašao srodnu dušu koja ga je spremno pratila u njegovim nastranostima. Zajedno su oteli pet djevojaka koje je Dutroux silovao. Najprije je uhvaćen i osuđen na 13 godina, ali je zbog uzornog ponašanja pušten nakon samo tri godine. Nakon izlaska iz zatvora izgradio je u sklopu kuće tamnicu koja je korištena za zlostavljanje i snimanje djevojaka. Prve žrtve bile su dvije osmogodišnje djevojčice, Julie Lejeune i Mellisa Russo, a silovali su ih i članovi pedofilskog lanca. Dva mjeseca kasnije, zajedno sa suradnikom kojega je Dutrux poslije također ubio, oteli su još dvije tinejdžerice koje su silovali i ubili. Monstrum Dutroux tada je osuđen i zatvoren zbog trivijalne krađe automobila, no zadužio je svoju novu suprugu Michele Martine da hrani djevojčice.

Pronađena četiri tijela

Ona je u svojoj obrani izjavila da djevojčice zbog straha nije hranila pa su obje umrle od gladi. I nakon izlaska iz zatvora Dutroux je nastavio svoj monstruozni pohod te je uhvatio još dvije nove žrtve, od kojih je 14-godišnju Sabine Dardenne silovao dvadesetak puta. Djevojke su ipak spašene budući da je otmicu vidio i svjedok koji je sve prijavio policiji koja je ubrzo spasila nesretne djevojke. U ožujku 2004. godine Dutroux je konačno osuđen na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja, za otmice, mučenje i seksualno iskorištavanje šest djevojčica i djevojaka u dobi od 8 do 19 godina između lipnja 1995. i kolovoza 1996., te za smrt četiriju među njima.

Otac jedne od žrtava: U šoku smo

Sud je odredio da se Michelle Martin treba držati podalje od obitelji žrtava, a zabranjeno joj je i da o zločinima govori medijima. Otac jedne od ubijenih djevojčica, Julie Lejeune, rekao je kako ih nitko nije konzultirao o skorom puštanju Michelle Martine koja će živjeti kao slobodna žena svega 60-ak kilometara udaljena od njihova doma i da pravno ne mogu ništa poduzeti. Obitelji žrtava posebno su ogorčene budući da Martin Michelle nikada nije pokazala žaljenje zbog počinjenih zločina. Da je Michelle Martin i dalje opasna za društvo upozoravaju i brojni psihijatri koji prate slučaj. Inače, prošle je godine Francuska odbila njezin zahtjev za premještanje u samostan na jugu zemlje uz obrazloženje kako bi takva odluka bila pogubna za javni red i mir..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:39