životni pad

'DAJEM 5.000 DOLARA ZA VLAS KOSE HILLARY CLINTON' Najomraženiji čovjek u Americi konačno završio iza rešetaka

Martin Shkreli
 Lucas Jackson / REUTERS

Martin Shkreli, kontroverzni bivši direktor farmaceutske kompanije Turning Pharmaceuticals, konačno je završio iza rešetaka. Međutim, razlog njegovog pritvaranja nisu njegove muljaže u kompaniji, prevare investitora i izvlačenje novca iz tvrtke kako bi riješio svoje privatne dugove. Razlog zašto ide u zatvor je puno bizarniji - prijetnje Hillary Clinton. Naime, ludi Shkreli, inače podrijetlom iz Hrvatske i Albanije, na svom Facebooku je napisao.

- Dajem 5000 dolara onom tko iščupa vlas kose Hillary Clinton - napisao je Shkreli i tako privukao pozornost osiguranja bivše kandidatkinje za predsjednicu SAD-a.

Shkreli je na sudu pokušao uvjeriti suca da ima pravo na 'slobodu govora', ali sudac mu je poručio da je s tom objavom zapravo potaknuo 93.000 svojim sljedbenika na društvenim mrežama da 'krenu u lov'.

- Samo da je jedan od njih ozbiljno shvatio tvoju objavu...

Shkreli je postao jedan od najomraženijih ljudi u Americi nakon što je, kao direktor kompanije, povisio cijenu lijekova za AIDS za čak 5000 posto. Poslije su otkrivene i ostale njegove raznorazne prevare i završio je optuženičkoj klupi. Na kraju je morao platiti pet milijuna dolara jamčevine kako bi suđenje dočekao na slobodi. Presudu bi trebao saznati u siječnju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:08