MUČIO JU MJESECIMA I ZVAO SOTONOM

'DANAS BI BILA ŽIVA DA NAM JE SOCIJALNA SLUŽBA NIJE ODUZELA. VOLJELI SMO JE BEZUVJETNO' Biološka obitelj bebe koju je posvojitelj brutalno ubio očajna

 
 Profimedia, Press Association/Facebook, South Wales Police Cardiff

Obitelj 18-mjesečne djevojčice koju je ubio usvojitelj samo dva tjedna nakon službenog procedure posvojenja, kazala je kako bi Elsie Scully-Hicks još uvijek bila živa da im je sud nije oduzeo.

Bivši fitness trener Matthew Scully-Hicks (31) iz Velike Britanije osuđen je doživotnu zatvorsku kaznu s mogućnošću izlaska nakon minimalno 18 godina provedenih iza rešetaka.

Baka i djed malene Elsie (koja je prvo nazvana Shayla) pokušali su posvojiti djevojčicu kada je oduzeta od biološke majke, no socijalne službe nisu to dopustile.

- Prihvaćam činjenicu da je moja kći, u vrijeme kada je rodila, živjela kaotičnim životom i da se nije mogla brinuti za bebu koju su joj socijalne službe oduzele pet dana nakon poroda. Kao njezina obitelj nastavili smo kontaktirati s Shaylom dok je bila kod udomitelja. Bili smo jako vezani za nju i jako smo je voljeli. U siječnju 2015. započela sam pravni proces kako bi postala legalna skrbnica Shayli. Željela sam da odrasta u sretnoj i toploj obitelji, no to nam je sve oduzeto kada su socijalne službe odlučile da nam ju neće dati. Nastavili smo se boriti iako nam je svaki dan bio prožet boli. Voljeli smo je bezuvjetno. Da nam nije bila oduzeta, sada bi još uvijek bila živa - kazala je baka preminule djevojčice, Sian O'Brien.

Na sudu je rečeno kako je beba tjednima prije smrti imala brojne sumnjive ozljede uključujući modrice i prijelom noge nakon što je 'pala niz stepenice'.

Beba je bila mučena mjesecima, a patalog je ustvrdio kako ju je Hicks 25. siječnja 2016. tresao, a potom bacio na pod pri čemu je zadobila ozbiljnu ozljedu glave što je prouzročilo srčani udar.

Scully-Hicks je tog dana nazvao hitnu te im je kazao kako je djevojčici promijenio pelenu, otišao iz sobe, a kada se nekoliko minuta kasnije vratio, nije reagirala.

- Približio sam joj se i zazvao ju, no nije se odazvala. Sagnuo sam se da je prodrmam no ni tad nije bilo odgovora, pa sam nazvao Hitnu - kazao je poroti i pojasnio im kako je nastavio s oživljavanjem sve dok je nije preuzela policija i odvela je u bolnicu.

No porota mu nije povjerovala.

Elsie je umrla četiri dana kasnije u bolnici u Cardiffu nakon što su liječnici ustvrdili kako je ne mogu spasiti.

Snimka mozga pokazala je da je malena Elsie imala krvarenje u mozgu, a obdukcija je pokazala kako je imala i slomljena rebra, napuklu bedrenu kost i napuklu lubanju.

Tijekom suđenja porota je čula kako je Scully-Hicks slao sms poruke svom suprugu Craigu (36) u kojima je pisalo kako se muči s Elsie koja je 'Sotona u obliku bebe' i 'psiho'.

Danas je Scully-Hicks bez emocija na licu dočekao presudu za ubojstvo nemoćnog djeteta.

Socijalne službe trenutno su pod istragom, pošto su socijalni radnici posjetili obitelj 15 puta kako bi ustvrdili kako se Elsie snalazi u novom domu, no nisu ništa prijavili iako je dijete u jednom trenutku imalo modrice i slomljenu nogu, piše Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:14