ZAPAD 2017.

DRAMA NA VELIKIM PUTINOVIM RATNIM IGRAMA Ruski helikopter ispalio raketu koja je oštetila parkirane automobile i ranila tri civila

Ka-52 helikopter ispaljuje projektil
 Profimedia, Sputnik

Vojni helikopter je tijekom vježbe na zapadu Rusije pogreškom pogodio civile ispalivši raketu na skupinu parkiranih automobila, pokazuje snimka objavljena na ruskim novinskim internetskim portalima i društvenim mrežama. Incident se navodno dogodio u nedjelju, piše Washington Post.

Na snimci objavljenoj u utorak na neovisnom portalu Fontanka.ru vidi se helikopter, navodno moćni novi Ka-52, koji ispaljuje rakete na vojni kamion prekriven kamuflažnom mrežom, blizu kojeg su parkirana tri vozila bez vojnih oznaka.

Muškarca u civilnoj odjeći koji je stajao blizu kamiona prekrio je oblak dima, a osoba koja je video snimila ležala je na tlu. Prvotno su ruski mediji pisali da su dvije osobe teško ranjene, da bi kasnije NTV televizija, u državnom vlasništvu, rekla da su zapravo ranjene tri osobe.

U Rusiji se na tom području upravo održavaju ratne igre "Zapad 2017", velike vojne vježbe kojima će u ponedjeljak prisustvovati i predsjednik Vladimir Putin."Zapad 2017" održava se u Bjelorusiji, zapadnoj Rusiji i ruskoj enklavi Kalinjingradu.

Moskva kaže da sudjeluje blizu 13.000 ruskih i bjeloruskih vojnika te oko 70 zrakoplova i helikoptera, iako zapadni analitičari smatraju da se radi o znatno većem broju. U vojnim vježbama sudjeluje 250 tenkova, 10 brodova i raznih raketnih i topničkih sustava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:05