DAN NAKON NAPADA NA LONDON

DRAMA U BELGIJI U zadnjoj sekundi izbjegnut novi teroristički napad: Automobilom pokušao ujuriti u glavnu šoping ulicu, policija uhitila vozača

Ilustracija
 REUTERS

Belgijska policija izvijestila je kako je uhitila vozača koji se pokušao automobilom zaletjeti u gomilu pješaka u belgijskom gradu Antwerp.

Automobil je velikom brzinom htio ujuriti u glavnu šoping ulicu, inače pješačku zonu, no policija ga je u tome spriječila.

Mediji javljaju kako se radi o ekstremistu iz Antwerpa, sjevernoafričkog podrijetla, koji je htio izvesti napad sličan jučerašnjem, kada je napadač pokosio pješake ispred britanskog parlamenta u Londonu.

Google maps

- Oko 11 sati vozilo je ušlo velikom brzinom u De Meir, a pješaci su se izmaknuli. Muškarac u maskirnoj uniformi je uhićen - kazao je glasnogovornik policije na novinskoj konferenciji ne otkrivajući više detalja.

Vjeruje se kako je napadač bio u crvenom Citroenu s francuskim tablicama, te kako je nakon što je pokušao pregaziti pješake, pobjegao prema gradskoj luci gdje je i uhićen. Neki mediji javljaju kako ga je policija lovila nakon što je prošao kroz crveno svjetlo. Također postoje informacije o oružju i 'ilegalnom materijalu' koji je pronađen u vozilu.

Police officers stand next to a car which had entered the main pedestrianised shopping street in the city at high speed, in Antwerp, Belgium, 23 March 2017. Anouk Frankly/Twitter Handout via REUTERSFOR EDITORIAL USE ONLY. NO RESALES. NO ARCHIVES  THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTSFOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
REUTERS

Premijer Charles Michel kazao je kako ostaju na oprezu i kako su sigurnosne službe odradile odličan posao.

Na mjesto događaja stigla je policija i vojska.

Podsjetimo, na jučerašnji dan prije godinu dana u Belgiji su se dogodila dva teroristička napada u kojima je poginulo 32 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:11