NESREĆA

DRAMA U NEW YORKU Avion kojim je letio Trumpov kandidat za potpredsjednika Mike Pence izletio s piste tijekom slijetanja na aerodrom LaGuardia

 Lucas Jackson / REUTERS

Avion kojim je letio republikanski kandidat za potpredsjednika SAD-a Mike Pence skliznuo je u četvrtak navečer s piste tijekom slijetanja na njujorški aerodrom LaGuardia.

Prema informacijama agencije Associated Press, Pence nije ozlijeđen, a čini se da su i svi ostali koji su bili u avionu, ukupno 30-ak ljudi, prošli bez ozljeda. Među putnicima su bili novinari, ali i Penceova žena Karen i kći Charlotte.

Okolnosti izlijetanja s piste još nisu razjašnjene, zasad se tek zna da je prizemljenje bilo vrlo grubo, nakon čega je pilot nagazio na kočnice, a putnici su u avionu mogli osjetiti smrad gume.

Pence, koji je s ostatkom putnika evakuiran kroz stražnji dio aviona, kasnije je izjavio da je stakla u pilotskoj kabini zapljusnulo blato.

Televizija je uživo pokazala Pencea kako stoji na kiši u blizini zrakoplova između vozila za izvanredna stanja te razgovara s policajcima i drugim službenicima.

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump nazvao je Pencea da vidi kako je nakon incidenta, rekla je kampanja.

Aerodrom LaGuardia je zbog ove nesreće bio je neko vrijeme zatvoren.

Zrakoplov je, inače, doletio iz Fort Dodgea u Iowi gdje je Pence sudjelovao na predizbornom skupu. Polijetanje iz Iowe kasnilo je oko dva sata zbog lošeg vremena u New Yorku.

Pence je otkazao sudjelovanje na prikupljanju donacija za kampanju predviđeno za četvrtak u Trumpovu tornju na Manhattanu, izvijestio je MSNBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:32