NAJTEŽI DANI U ŽIVOTU

EL CHAPO TRUNE U AMERIČKOM ZATVORU Najveći narko boss 21. stoljeća u izolaciji je devet mjeseci, sada moli vlasti da mu ispune jednu neobičnu želju

 
 U.S. officials/Handout / REUTERS

Joaquin Guzman, poznatiji kao El Chapo, od trenutka izručenja u SAD proživljava najteže trenutke života. Njegov odvjetnik tvrdi da se najveći narko boss 21. stoljeća totalno promijenio, što možda nije tako ni čudno s obzirom da se devet mjeseci nalazi u potpunoj izolaciji zatvora u New Yorku.

Njegovoj ženi zabranjen je pristup zatvoru, a njegova sestra je dobila dopuštenje za samo jedan posjet. Poslije su joj američki federalci ukinuli vizu za SAD.

Čak i telefonski razgovori nisu El Chapu neka sreća, budući da su mu dopustili jedan polusatni ili dva razgovora od 15 minuta mjesečno. Međutim, ti razgovori moraju biti snimani, a Guzman prije toga mora na papiru dostaviti sve detalje o osobi s kojom priča. S obzirom na takav režim uopće ne čudi što je tu 'velikodušnu' ponudu El Chapo odbio...

- Tražimo da ima pravo na razgovor od sat vremena. To je sasvim razumljivo budući da je odsječen od svijeta - rekao je njegov odvjetnik koji sada vodi borbu da može pričati sa svojim odvjetnikom bez da ih razdvaja pleksiglas. Njegov zahtjev još je na razmatranju.

El Chapo je, dakle, potpuno usamljen, obitelj i prijatelje nije vidio mjesecima. Na kraju je, potpuno razumljivo, upoznao - Boga. Tako je američkim vlastima uputio samo jedan jedini zahtjev u zadnjih mjesec dana - želi popričati s nekim religioznim čovjek sa španjolskog govornog područja.

Začudo, izgleda da će mu vlasti to i odobriti, već je složen popis osoba koji će moći doći do El Chapa, a notorni kralj droge morat će izabrati jednoga s liste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:50