RADNI POSJET

Erjavec u Moskvi s Lavrovom, razgovarali i o arbitraži

Karl Erjavec
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec započeo je u četvrtak svoj dvodnevni radni posjet Moskvi susretom s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom s kojim je razgovarao i o slovenskoj graničnoj arbitraži s Hrvatskom.

Kako je objavilo slovensko ministarstvo vanjskih poslova, razgovarali su o bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima, zapadnom Balkanu, ali i arbitražnoj presudi koju je krajem lipnja u vezi slovensko-hrvatskog graničnog prijepora donijela ad-hoc arbitraža.

Kako prenosi mariborski list "Večer", Erjavec želi dobiti jaču potporu Rusije u graničnom sporu s Hrvatskom, a poznata je i njegova ocjena da sankcije Zapada protiv Rusije zbog ukrajinske krize nisu djelotvorne i nastojanje da se gospodarska suradnja s Rusijom održi i poveća.

Istodobno, navodi list, Erjavca u domovini kritiziraju da je zanemario odnose s SAD-om na račun jačanja odnosa s Rusijom zadnjih godina.

Erjavec će se u petak sastati s ruskim ministrom za komunikacije Nikolajem Nikiforovom s kojim supredsjedava mješovitim međudržavnim odborom za znanstvenu i gospodarsku suradnju.

Slovenija zagovara "nužnost dijaloga" s Rusijom i "konstruktivnoga pristupa" u rješavanju međunarodnih problema, objavilo je slovensko ministarstvo vanjskih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:19