NAJSRETNIJA KOALA NA SVIJETU?

FOTO: KOALA PREŽIVJELA NEMOGUĆE Popela se iza kotača auta i vozila se 16 kilometara: 'Ništa nisam primijetio, a onda sam čuo strašne krikove...'

 

Možda "najsretnija koala na svijetu" preživjela je 16 kilometara putovanja zatočena iza kotača automobila u vožnji kroz Adelaide u Australiji. BBC piše da se koala popela iza kotača dok je vozilo još bilo parkirano, a vozač je shvatio da se nešto loše događa tek kad je stao i čuo 'traumatizirane krikove' koje je ispuštala šokirana životinja.

Pozvani su spasitelji da je izvuku, a dobro je prošla s obzirom na to da se izvukla "samo" s opečenim krznom, a spasitelji su rekli da su osjetili i smrad blažih opekotina koje su brzo sanirane.

A koala sits trapped behind the wheel of a car prior to being rescued in Adelaide, South Australia, September 9, 2017 in this handout picture distributed to Reuters on September 16, 2017.  Jane Brister/Handout via REUTERS.  ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE.
REUTERS

Nakon nekoliko dana u azilu gdje su se brinuli o njoj i hranili je, koala je došla sebi i pustili su je nazad u divljinu.

A koala rescued from the wheel well of a car in Adelaide, South Australia, is pictured in this September 10, 2017 handout picture distributed to Reuters September 16, 2017.  Jane Brister/Handout via REUTERS.   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE.
REUTERS

Koale su inače uobičajeni stanovnici Australije koja ih je proglasila ugroženom vrstom, budući da se procjenjuje da ih je ostalo nešto manje od 100 tisuća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:41