UZORNA SPORTAŠICA

FOTO: KOLUMBIJSKA MISSICA IZA REŠETAKA U KINI Pronašli joj drogu u laptopu, prijeti joj smrtna kazna

 Instagram

Kolumbijska manekenka (22) mogla bi dobiti smrtnu kaznu nakon što je uhićena s plastičnom vrećicom punom droge koju je skrivala u svom laptopu.

Juliani Lopez išlo je sasvim dobro u životu: bila je vlasnica modernog butika s odjećom te voditeljica na televiziji, a ujedno je bila i poznata nogometašica.

Nakon što je osvojila titulu missice na natjecanju ljepote trebala se natjecati za Miss World Medellin ovog tjedna no njezina obitelj je odjednom izgubila svaki kontakt s njom dok je bila u Kini kako bi kupila odjeću za svoj dućan.









Njezina obitelj obavijestila je o njezinom nestanku kolumbijsku ambasadu, kojoj su potom kineske vlasti javile kako je ljepotica uhićena zbog krijumčarenja droge.

Droga u Kini ne samo da je zabranjena, već se zbog krijumčarenja može dobiti i smrtna kazna, pa rođaci i prijatelji Juliane Lopez sada skupljaju novac kako bi joj priuštili najbolje odvjetnike koji će ju braniti na sudu. Također, htjeli bi otputovati u Kinu u znak podrške.









- Ona je dobra djevojka, studentica, model, i uvijek je bila sportašica. Vidio sam je zadnji put prije dva tjedna prije nego li je otputovala u Kinu. Srce mi govori da nije kriva, ona je borac. Ne može još biti osuđena, nadam se da je nevina i da će se sve razriješiti - kazao je njezin trener Alejandro Duque.









Ipak, istraga kineske policije mogla bi trajati od šest mjeseci do dvije godine, a kontakti s obitelji za to vrijeme bit će joj ograničeni.

Trenutno se u Kini nalazi 138 kolumbijskih zatvorenika; 11 njih je osuđeno na doživotni zatvor, a 12 na smrt. Od svih pritvorenih, 90 posto ih je zatvoreno zbog droge ili su pak imali veze s prostitucijom.









Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:40