IZUMITELJ SLAVNE AK-47

FOTO: NEVIĐENA BLAMAŽA NA KIPU LEGENDARNOM KALAŠNJIKOVU Morali ga popravljati tjedan dana nakon otvaranja zbog nevjerojatne pogreške!

 
Mihail Kalašnjikov
 Profimedia, Sputnik

Kip sovjetskog inženjera Mihaila Kalašnjikova, izumitelja legendarne puške koja nosi njegovo ime, morao je biti popravljen u petak, manje od tjedan dana nakon inaguracije, jer je na spomeniku visila njemačka borbena puška.

"Provjerili smo informacije o pogrešci. Potvrđeno je, a kipar Salavat Ščerbakov je priznao pogrešku", objavilo je Društvo ruske vojne povijesti novinskoj agenciji TASS.

CORRECTED CAPTION FOR TASS IMAGE ID TS0613AE DATED 22 SEPTEMBER 2017 TITLED
Profimedia, TASS

Na sedam metara visokom kipu Mihail Kalašnjikov nosi AK-47, svoju slavnu pušku, ali metalni bareljef iza kipa Kalašnjikova prikazuje AK-47 i druga oružja koja je navodno konstruirao taj inženjer.

U petak, međutim, posramljeni Ščerbakov je morao priznati da je među njima i Sturmgewehr 44 (StG 44) njemačka jurišna puška s kraja Drugog svjetskog rata.

CORRECTED CAPTION FOR TASS IMAGE ID TS0613B8 DATED 22 SEPTEMBER 2017 TITLED
Profimedia, TASS
Kalašnjikov i sporni detalj reljefa koji prikazuje njemačku jurišnu pušku Sturmgewehr 44 (StG 44) s kraja Drugog svjetskog rata u pozadini

"Ispravit ćemo to", rekao je on. "Izgleda da nam se ovo uvuklo s interneta".

Kip inženjera, koji je umro 2013., svečano je otkriven u središtu Moskve u utorak kako bi se proslavilo to oružje koje je postalo kulturni brand Rusije, rekao je ministar kulture Vladimir Medinski.

3195631 09/19/2017 Unveiling a monument to Mikhail Kalashnikov in Moscow, Russia., Image: 349840198, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Sputnik
Profimedia, Sputnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:46