KRENULO OD KOLIBICE

FOTO Raj na Zemlji: U Kostariki niknulo spektakularno naselje kućica na drveću!

Za razliku od dječjih, ovo su prave funkcionalne kućice, s više prostorija i vodom koju tjera gravitacija. Naselje se može pohvaliti i bežičnim internetom
 fincabellavista.com

Čitavo jedno naselje kućica na drveću niknulo je u prašumama Kostarike kad je jedan američki par došao s idejom o romantičnoj kućici u egzotičnom kraju. Zapravo su naumili potražiti neku trošnu kolibu ili bungalov koji bi onda obnovili u minimalističkom i prirodi prijateljskom stilu, no onda im je sinula ideja prave kućice na drvetu. Na kraju su, iz želje da spriječe deforestaciju, kupili 240 hektara prašume i u njoj stvorili ne jednu kućicu na drvetu, već cijelo takvo naselje.

Ipak sve to nisu mogli financirati sami. Zato su nagovorili prijatelje i rođake avanturističkog duha da i oni ulože u izgradnju 25 nastambi na drveću.

No za razliku od dječjih, ovo su prave funkcionalne kućice, s više prostorija i vodom koju tjera gravitacija. Naselje se može pohvaliti i bežičnim internetom, a u skladu s ekološkim nastojanjima u kafiću se poslužuje povrće uzgojeno u zajedničkom vrtu. Kućice su čak povezane žicama po kojima se posjetitelji mogu spuštati od jedne do druge.

Da se izgradi čitavo naselje, nazvano Finca Bellavista, trebalo je pet godina, a svaka od kućica daje se na iznajmljivanje avanturistima koji neko vrijeme žele živjeti više u skladu s prirodom nego što to dopušta suvremeni način života. Kućice i čitavu priču iza ovog neobičnog naselja možete pogledati ovdje .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:31