OPASNA BAKA

FOTO: UBILI SU JOJ POLA OBITELJI, A ONA JE KRENULA PO BRUTALNU OSVETU Upoznajte kućanicu koja se pretvorila u krvožednog ubojicu

 Facebook

Wahida Mohamed prije rata na Bliskom istoku bila je obična kućanica koja je uzdržavala djecu, kuhala mužu i svakodnevno se brinula o kućanskim poslovima. Danas je ta ista Wahida jedna od najkrvoločnijih osoba u Iraku koja godinama ulijeva strah u kosti militantima Islamske države.

- Šutite i ostanite stajati mirno! - urlala je 39-godišnja maha do zuba naoružanim vojnicima u trenucima dok se novinar CNN-a spremao na razgovor s njom. Naravno, opasni muškarci su je poslušali bez pogovora i jasno dokazali koliko se poštuje riječ krvožedne Iračanke.

Sada se postavlja pitanje - kako je dosadna kućanica postala jedna od najopasnijih žena na svijetu? Odgovor je vrlo jednostavan, džihadisti su joj ubili oca, troje braće i dva supruga. Krenula je po osvetu, ali ne bilo kakvu. Želi osvetu s 'kamatama'. Danas je Wahida poznata pod imenom Um Hanadi i kontrolira elitnu postrojbu od 70-ak vojnika. Bore se na području 80-ak kilometara od Mosula.

Facebook

- Borim se protiv terorista još od 2004. godine - rekla je žena koja je vrlo brzo upala u oko vođama ISIS-a.

- Ja sam vjerojatno na vrhu njihove liste za odstrel. Gotovo sam uvjerena da sam na toj listi čak ispred iračkog premijera. Primam prijetnje svakodnevno, čak i od samog lidera ISIS-a Abu Bakra al-Baghdadija.

Facebook

Više i ne broji koliko je pokušaja atentata preživjela.

- Stalno mi 'lijepe' bombe ispod automobila. To su pokušali 2006. godine, 2009., 2010., triput 2013. i jedanput 2014. Nekoliko su puta bili blizu da me likvidiraju. Imam geler u glavi i na nozi, a rebra su mi polomljena.

Wahidin prvi suprug poginuo je u borbenim akcijama. Ponovno se udala, ali ni u toj priči nije bilo sreće. Džihadisti su joj ranije ove godine ubili i drugog supruga. U međuvremenu je ostala i bez braće...

- To nije sve. Ubili su mi ovcu, psa i ptičicu.

Sve što je Wahida rekla na početku razgovora zvučalo je kao već sto puta ispričana priča u ratu na Bliskom istoku. Međutim, onda se potpuno otvorila i novinaru CNN ispričala u detalje koje su joj omiljene zanimacije u ratu.

- Borim se protiv njih. Onda im odrubim glave. Ali ni to mi nije dosta - kuham njihove glave i spalim tijelo.

Facebook

Šokirani novinar nije vjerovao što čuje.

- Sve je dokumentirano, pogledaj moju Facebook stranicu!

Nakon završetka razgovora 'kućanica' je ušla u džip u kojem su je već čekali nabrijani vojnici. Jedan je izvadio ručnu granatu i dobacio novinarima.

- Ovo je za Daesh!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:57