GRAD BEZ STRUJE

FOTO VIDEO Tornado poharao Japan: Poginuo 14-godišnji dječak, najmanje 30 ozlijeđeno

 AP

JAPAN - U tornadu koji je pogodio Japan jedna osoba je poginula, navodno 14-godišnji dječak, a najmanje 30 je osoba ozlijeđeno, javlja AP.

Na mjesto nesreće u helikopterima stigli su vatrogasci i medicinski timovi.

Tornado koji je pogodio grad Tsukuba 0,60 kilometara sjeveroistočno od Tokia, uništio je desetke kuća, dok je tisuće kućanstava bez struje.

Na snimkama televizije NHK vide se kuće bez krovova, zgrade sa srušenim balkonima i razbijenim prozorima, te iščupani telefonski stupovi. Ta televizija je također prikazala sivi, kovitlajući oblak tornada, za koji je rekla da ga je snimio jedan prolaznik.

Točan broj uništenih kuća još uvijek nije poznat, a prema prvim informacijama vatrogasne službe, navodno je riječ o 30 do 50 kuća. Televizija NHK tvrdi da se radi o 200 uništenih kuća.

Japanska elektroenergetska tvrtka "Tokio elektrik" priopćila je da je 24.000 kućanstava ostalo bez struje, zbog kratkih spojeva nastalih zbog tornada.

Ta kompanija dodala je da nuklearna centrala "Fuchusima", koja je pretrpjela ozbiljna oštećenja poslije prošlogodišnjeg potresa i tsunamija, nije oštećena u oluji.

Tornado je relativno rijetka pojava na području oko Tokija, podsjeća AP.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:02