UNIKATNI PREDMET ŽELJA

FOTO: ZNATE LI KAKO IZGLEDA OMILJENA ŽENSKA SEKS-IGRAČKA IZ 19. STOLJEĆA? Na dražbi nastala prava ludnica, licitirali ljudi iz cijeloga svijeta

 Ilustracija/Profimedia, Alamy

Seks-igračke i danas su svojevrsna tabu-tema u konzervativnim sredinama, ali jedna koja datira još iz 19. stoljeća ovih dana prodana je na aukciji u Irskoj, i to za nevjerojatnih 3200 eura (oko 24.000 kuna).

Stručnjaci su procijenili da je dildo, za koji se vjeruje da je bio u vlasništvu bogate englesko-irske obitelji, napravljen od slonovače, i to najvjerojatnije u Kini.

- Vjerujemo da je ovaj unikat iz viktorijanskoga doba bio jedan od najoriginalnijih darova koji je ijedna žena tada mogla dobiti od supruga - izjavio je Damien Matthews, vlasnik aukcijske kuće koja je organizirala prodaju seks-igračke u irskom okrugu Meath.

Iako je početna cijena dilda bila između 500 i 800 eura, u samo četiri minute vrijednost mu je dosegnula konačnih 3200 eura - toliko je za unikat izdvojio anonimni američki kolekcionar.

Matthews kaže da mu se javilo stotinjak potencijalnih kupaca iz čak 40 zemalja.

- Bilo je tu vlasnika muzeja, seks-shopova, kućanica, liječnika... Ma zavladala je opća ludnica! Jedan gospodin čak je osobno doputovao iz Čilea u Irsku kako bi rezervirao dildo. Na kraju su se za unikat borili vlasnik erotskog muzeja iz Los Angelesa i dotični Amerikanac, koji je i pobijedio te postao novi ponosni vlasnik igračke - rekao je Damien Matthews, a prenose strani mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:14