STRANKA KOJOM SE NE MOŽE UPRAVLJATI

'GAY MAGARAC JE POKUŠAO SILOVATI MOG KONJA' Kandidat za šefa stranke ispričao se zbog neprimjerene izjave

Ilustracija
 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Kandidat za čelnika euroskeptične britanske stranke UKIP ispričao se što je tvrdio da mu je 'homoseksualni magarac' pokušao silovati konja.

John Rees-Evans je u prosincu 2014. godine odgovorio aktivistu koji je prosvjedovao protiv UKIP-a, a koji je tražio od Rees-Evansa komentar na izjave njegovih stranačkih kolega, među njima i izjavu da 'neki homoseksualci više vole seks sa životinjama'.

- Zapravo, to sam doživio, rekao je tad Rees-Evans.

- Imam konja i bio je na livadi. I onda je došao magarac... koji je bio muški, i bojim se da je pokušao silovati mog konja, izjavio je Rees-Evans.

Jučer se ispričao zbog tog komentara, i rekao je kako je to bilo 'samo zaigrano prepucavanje s aktivistom'.

- Bila je greška igrati se s aktivistom na ulici. Činjenica je da ja nisam političar, taj lik mi je postavljao pitanja na ulici. Bila je to kriva prosudba. To su bili tek počeci mog ulaska u politiku.

Rees-Evans je najavio svoju kandidaturu za čelnika stranke koja je bila najglasnija u zahtjevanju izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije. Nakon referenduma o izlasku čelnik stranke Nigel Farage podnio je ostavku, a njegova nasljednica Diane James dala je ostavku samo 18 dana kasnije.

Vodeći kandidat za novog predsjednika Steven Woolfe završio je u bolnici nakon sukoba u parlamentu, nakon čega je napustio stranku za koju je rekao kako se 'njom ne može upravljati' te da je 'prepuna unutarnjih sukoba'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:20