MISTERIJ U FRANCUSKOJ

GDJE JE NESTALA ČITAVA OBITELJ? Policija pokrenula istragu o ubojstvu: U kući pronađeni krvavi tragovi, a susjedi pričaju o sličnom slučaju iz 2011.

Brigitte, Sébastien i Pascal Troadec, u kutu dolje desno: Charlotte Troadec
 Facebook

Velika istraga o ubojstvu pokrenuta je u Francuskoj nakon što je cijela, naoko obična, obitelj nestala iz kuće bez traga.

Tragovi krvi pronađeni u njihovom domu u Nantesu podudaraju se s tri od četiri nestala člana obitelji, kazao je jučer tužitelj Pierre Sennes.

Obitelj Troadec - Pascala i Brigitte (oboje oko 50 godina), njihovog sina Sebastiena (21) i njegovu sestru Charlotte (18) - nitko nije vidio još od 16. veljače.

Ovaj bizaran slučaj koji puni novinske naslovnice naveo je policiju da pokrenu istragu o otmici i ubojstvu.

Neki stanovnici tog gradića prisjetili su se sličnog slučaja koji se dogodio prije nekoliko godina. Naime, 2011. ubijeni su Agnès Dupont de Ligonnès i njezino četvero djece, a mnogi su primijetili da je Sebastien pohađao istu srednju školu kao i jedna od prethodnih žrtava.

Osumnjičeni Xavier Dupont de Ligonnes, otac obitelji, još uvijek je u bijegu, a za njim je raspisana međunarodna tjeralica.

Po riječima dobro obaviještenog izvora i susjeda, sin Sebastien imao je 'psihičkih problema', a otac Pascal je 'patio od depresije'.

Tužitelj Sennes izvijestio je kako je 2013. Sebastien bio osuđen na dobrotvorni rad nakon što je na svom blogu prijetio smrću.

No njegovi školski kolege za medije su kazali kako je bio tih i prijateljski raspoložen te uvijek spreman pomoći.

Istražitelji nisu do sada pronašli njegov automobil, ali vozilo njegovih roditelja bilo je parkirano ispred kuće.

Tužitelj je rekao kako su tragovi krvi pronađeni diljem dvokatnice, uključujući i na Sebastienovom mobitelu i Brigitteinom satu, te da je netko tragove pokušao obrisati.

U kući nisu pronađene četkice za zube kao ni četke za kosu, posteljina s kreveta bila je skinuta, a neke plahte su se sušile na sušilu.

Hladnjak je bio pun hrane, a u sudoperu je bilo suđa, kazao je Sennes i dodao kako od 17. veljače nitko nije koristio ni njihove bankovne račune, kao ni mobitele.

- Kao da se život u kući zamrznuo - opisao je Sennes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:19