POKRENUTA ISTRAGA

GROZAN KRAJ MLADE MANEKENKE (14) Svi su mislili da je umrla zbog previše posla, a onda su stigli šokantni rezultati obdukcije...

 
 Screenshot/Instagram

Ruska djevojčica koja je umrla jer je radila ogroman broj prekovremenih sati kao model u Kini, možda ipak nije umrla od previše rada. Na temelju nekih novih informacija izniknula je sumnja da je 14-godišnja Vlada Dzyuba možda ipak otrovana.

Njena nagla smrt bila je na naslovnicama svih vodećih svjetskih medija. Kao uzrok smrti se navodila iscrpljenost, meningitis ili septikemija, a potaknula je raspravu o prekomjernom iskorištavanju modela u modnoj industriji.

No, sada se u izvještajima navodi da su nakon autopsije leša mlade djevojke u njenom tijelu pronađeni tragovi biološkog otrova. 'Izvor toksične supstance je nepoznat, no jasno je da nije umrla zbog neke uobičajene infekcije', piše Independent. Nakon nalaza autopsije, pokrenuta je i službena istraga ruskih vlasti.

Tamošnji mediji pišu da su istražitelji već razgovarali s njenim roditeljima, dvije ruske agencije za modele, a sada je u procesu suradnja s kineskim vlastima, te se pokreće istraga u Kini. Tri agencije za modele za koje je radila mlada djevojka su već negirale da su na bilo koji način odgovorne za smrt Vlade Dzyube.

Screenshot/Facebook

Odmah nakon što je preminula pojavile su se optužbe da njeni kineski poslodavci nisu vodili dovoljno računa o djevojčici, te joj nisu osigurali zdravstveno osiguranje. Izvještaji su navodili kako je njena dnevna zarada bila tek 55 kuna. U danima koji su prethodili njenoj smrti često je nazivala majku i tužila se na iscrpljenost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:08