AZEM VLLASI

ISPOVIJEST JEDNOG OD GLAVNIH SUDIONIKA RASPADA JUGOSLAVIJE 'Jutros me pokušao ubiti naručeni atentator. Navalio je na mene pištoljem s prigušivačem'

Azem Vlasi
 Vojko Bašic / Hanza Media

Kosovski odvjetnik Azem Vllasi izjavio je da ga je u ponedjeljak ujutro iz vatrenog oružja ranio naručeni atentator ali je naglasio da ne želi nagađati o čemu se radi i da će istraga sve pokazati.

Vllasi je rekao da mu je u osam ujutro netko zazvonio na vrata i zatražio savjet oko nekih vlasničkih problema pa ga je uputio kod kolege koji se time bavi.

“Ušao sam da mu napišem na ceduljici broj i da mu ga dam. Kad sam izašao, navalio je na mene i na vrata, s pištoljem i prigušivačem, očigledno pripremljen, pucao u rame i pobjegao. Po svim karakteristikama, to je naručeni atentator", rekao je Vllasi za Radio slobodna Europa.

Prema njegovim riječima do sada nije imao problema niti sporova u vezi vlastitog odvjetničkog posla te je naglasio da ne može nagađati o čemu se radi.

Glasnogovornik kosovske policije Baki Keljani izjavio je da su uhićene dvije osobe pod sumnjom da su pucale u Vlasija. Pretpostavlja se, dodao je on, da je taj napad bio planiran, prenijeli su kosovski mediji na albanskom jeziku.

Keljani je precizirao da je riječ o M.J. osumnjičenom kao počinitelju i A.I, osumnjičenom kao suučesniku u ovom slučaju.

On je za Lajmi.net rekao da motivi napada na Vllasija još nisu poznati, ali da je sve, kako je rekao, “vjerojatno bilo planirano”.

Predsjednik Kosova Hashim Thaci i Odvjetnička komora Kosova oštro su osudili napad na Vllasija.

Prištinski odvjetnik i politički analitičar i nekadašnji istaknuti političar u vrijeme bivše SFRJ Azem Vllasi ranjen je u ponedjeljak ujutro u Prištini, ali nije u životnoj opasnosti, izjavila je ranije beogradskim medijima Vlasijeva supruga Nadira Avdić Vllasi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:15