OPORAVLJA SE

ISPOVIJEST NOGOMETAŠA KOJI JE PREŽIVIO PAD AVIONA 'Golman me molio da sjednem kraj njega. Nisam htio, a na kraju mi je time spasio život. On i Bog'

 REUTERS

Brazilski nogometaš Alan Ruschel, koji je prošli mjesec čudom preživio stravičnu zrakoplovnu nesreću u Kolumbiji, kaže kako se u posljednji trenutak s kolegom zamijenio za sjedala, što mu je na kraju i spasilo život.

A photo posted by Alan Ruschel (@alanruschel) on

- Trebao sam biti u stražnjem dijelu aviona, ali moj suigrač, vratar Jackson Follman, molio me da sjednem kraj njega. Isprva nisam htio jer sam mislio da bi novinari, koji su putovali s nama, htjeli ostati zajedno na mjestima blizu repa, ali Jackson je inzistirao da budem kraj njega. Njega više nema, a ja sam ovdje. Samo me dragi Bog spasio. Drugog objašnjenja nema, rekao je igrač kluba Chapecoense, koji je u nesreći ostao bez skoro svih prijatelja s nogometnog terena. U padu zrakoplova u planinama blizu grada Medellin u Kolumbiji poginula je 71 osoba, a samo šestero je preživjelih.

A photo posted by Alan Ruschel (@alanruschel) on

Alan se trenutačno oporavlja u bolnici od teške ozljede leđa, ali optimističan je i nada se kako će uskoro opet moći igrati.

- Nesreće se ne sjećam. Čim me liječnici puste kući, posjetit ću obitelji prijatelja koji su izgubili život na najgori mogući način, izjavio je Ruschel, piše BBC.

Pilot aviona je pod istragom jer je letio bez dovoljno goriva, što je na kraju i dovelo do pada i pogibije putnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 15:10