GOSPOĐA ROMEK O MASOODU

ISPOVIJEST SUSJEDE LONDONSKOG KRVNIKA 'Bio je jako miran, a njegova obitelj draga. U šoku sam, uvijek je tako strastveno brinuo o svom ljupkom vrtu'

 Profimedia, Press Association

Nakon što je Scotland Yard otkrio identitet muškarca koji je počinio teroristički napad u Londonu u kojem su, uz njega, poginule 4, a ranjeno je nekoliko desetaka osoba, za Guardian se već javila žena koja tvrdi da je riječ o njezinom susjedu.

Iwona Romek živi u Birminghamu (naselje Quayside u Winson Greenforu) u kojem je policija u noći na četvrtak provela raciju, a osumnjičenog napadača Khalida Masooda prepoznala je na fotografiji na kojoj mu hitna služba pruža medicinsku pomoć dok leži na nosilima, prije nego je objavljen njegov identitet.

Gospođa Romek (45) živi i radi u Birminghamu 12 godina, a napadača je opisala kao oca i muža koji je bio strastveni vrtlar koji je živio sa svojom azijskom ženom i malim djetetom.

- Bila sam toliko šokirana sa svime. Bili su draga obitelj, vrlo zatvorena. On je bio vrlo miran. Vidjela sam fotografije na televiziji i odmah sam znala da je riječ o muškarcu koji je živio ovdje. Imao je mladu ženu iz Azije i malo dijete koje je išlo u školu - rekla je gospođa Romek, a piše Guardian.

Obitelj se iselila iz njihovog susjedstva prije nekoliko mjeseci, negdje oko Božića, a u kući u kojoj su živjeli sada su novi stanari, rekla je Romek. Tijekom današnjeg dana ispred kuće je bio parkiran policijski kombi.

- Bio je dobar tip. Znala sam ga vidjeti kako uređuje svoj vrt. Nikada nije bilo problema s njime. Oko Božića je obitelj naglo otišla, bez pozdrava - kazala je šokirana susjeda.

Romek je opisala i policijski upad u kuću nakon napada.

- Čula sam mnogo vike i lupanja. Vikali su ljudima da otvore vrata. Bilo je pomalo strašno. Iznad nas je bio helikopter, a došli su i ljudi u bijelim odijelima - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:26