SRETNA NASLJEDNICA

IZVUKLA SE PRIPADNICA ZLATNE MLADEŽI Druga najmlađa milijarderka na svijetu zbog bahate vožnje trebala platiti 30 milijuna, a prošla sa sitnom globom

 
Katharina G Andresen
 Facebook

Norvežanka Katharina G Andresen (22), druga najmlađa milijarderka na svijetu po evidenciji magazina Forbes, kažnjena je ovog tjedna na sudu u Oslu s oko 195.000 kuna globe zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Nasljednica obiteljskog bogatstva teškog oko 6 milijardi kuna najbogatija je Norvežanka. Vožnju u pijanom stanju strogi norveški suci inače kažnjavaju kaznom od 1,5 mjesečne bruto plaće, ali iako je u slučaju Katharine G Andresen tužiteljstvo tražilo najveću moguću novčanu kaznu i 18 dana zatvora, sud je prihvatio njezin iskaz da nema "fiksnih prihoda" i da "imovina koju posjeduje nije još dala dividende". U slučaju da je kazna određena prema normalnih prihodima od imovine optužene, kako je obrazložio sud, mlada milijarderka morala bi platiti od 27 do 31 milijun kuna.

Andresen se još za uskrsni vikend vozila prema obiteljskoj kući za odmor u skijalištu Hafjell, kada ju je zaustavila prometna policija i tom je prilikom alkotest pokazao 0.06 promila alkohola u krvi, što je tri puta više od dozvoljene granice koja u Norveškoj iznosi 0.02 (za razliku od ostatka Europe gdje ograničenje iznosi od 0.04 do 0.05).

Dobila je zabranu vožnje 13 mjeseci i uvjetnu zatvorsku kaznu tri tjedna. Andresen je u norveškim medijima izrazila žaljenje zbog svoje pogreške te je ispričala kako je mislila da je dovoljno dugo pričekala prije nego što je sjela za volan.

Andresen je dobila 42 posto udjela u obiteljskoj investicijskoj kompaniji 2007. godine. Njezina obitelj obogatila se preuzimanjem norveške duhanske kompanije JL Tiedemanns Tobaksfabrik 1859. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:26