SNIMA KOJA JE ŠOKIRALA SVE

'KAKO SE TO OBLAČIŠ TIJEKOM RAMAZANA!?' Podivljali fanatik napao ženu u autobusu zbog nevine odjevne kombinacije: 'Provociraš požudu!'

 Hurriyet Daily News /

'Kako te nije sramota nositi kratke hlače tijekom Ramadana?', pitao je muškarac 21-godišnju studenticu tijekom vožnje u jednom turskom autobusu prije nego što ju je ošamario, piše Daily Mail.

Asena Melisa Sağlam je mirno sjedila u stražnjem dijelu autobusa kada joj se približio muškarac, kasnije identificiran kao Ercan Kızılateş, i obratio s pitanjem o nošenju kratkih hlača tijekom devetom mjeseca islamskog kalendara.

'Od trenutka kada sam sjela počeo je komentirati: 'Tako se oblačiš tijekom Ramazana? Trebalo bi te biti sramota tako se oblačiti', rekla je studentica poslije incidenta.

Nakon što ju je ošamario, Kızılateş se uputio prema izlazu iz autobusa. Sağlam se nakon udarca ustala te krenula za njim. Kada ga je sustigla kod izlaza iz vozila, muškarac ju je uhvatio za vrat i bacio nazad autobus. Prije nego što Sağlam uspjela snaći, Kızılateş je izletio iz autobusa. Studentica se na muškarca iz autobusa derala te se ubrzo nakon toga srušila na pod. Jedan od drugih putnika ju je poslije toga utješio.

Muškarac je nakon nasrtaja na studenticu u subotu uhićen te je nakon ispitivanja pušten. Kızılateş je rekao da je isprovociran, rekavši da 'tako obučene žene provociraju požudu'.

Sağlam je u ponedjeljak osudila njegovo puštanje na slobodu te je naglasila da je jedino htjela da ga se kazni na način koji će obeshrabriti slično ponašanje u budućnosti.

'Ne želim da se može slobodno kretati. Ja sam se do prije napada mogla slobodno kretati, međutim nakon napada nigdje ne idem bez majke. Ne mogu čak niti javnim prijevozom sama putovati', rekla je Sağlam.

Udruga za ženska prava 'We Will Stop Femicide Platform' rekla je putem twittera da se ženama u Turskoj neće ništa zabranjivati. 'Nosit ćemo što želimo i gdje želimo. Nećemo se odreći slobode.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:39