NAJMANJE PETERO MRTVIH

KAOS U KALIFORNIJI, PUCNJAVA NA NAJMANJE SEDAM LOKACIJA Pomahnitali muškarac počinio krvoproliće pred osnovnom školom: 'Ispalio je barem 90 hitaca'

Ilustracija
 Joe Penney / REUTERS

Najmanje pet osoba ubijeno je u pucnjavi koja se dogodila ispred jedne osnovne škole u Rancho Tehami u sjevernoj Kaliforniji, ali i na još nekoliko lokacija.

Napadač, kojeg je na kraju ubila policija, otvorio je vatru oko 8 ujutro po lokalnom vremenu u svom domu, a zatim je, baš u trenutku kada su roditelji dovodili djecu u školu, stigao pred školsku zgradu te zapucao i tamo. U sekundi je nastala panika, djeca su počela bježati i, prema prvim informacijama, među ubijenima je najmanje jedno dijete.

Objavljeno je da je pet osoba izgubilo život, ali ne zna se je li policija među mrtve ubrojila i napadača. USA Today navodi da je među ozlijeđenima i jedan šestogodišnjak koji je dobio metak u nogu.

Situacija na mjestu incidenta je poprilično kaotična, čak neki tvrde da su u pucnjavi sudjelovala i dva napadača. Policija te navode ne može potvrditi.

- Čuli smo rafale. Možda je bilo 90 hitaca. Ljudi su počeli bježati, a djeca vrištati. Udaljena sam tri ulice iz škole i sasvim jasno sam čula vriskove - rekla je jedna svjedokinja za ABC.

Napadač je navodno pucao na čak sedam lokacije. Prvo je pucao iz vlastite kuće, a onda je sjeo u automobil i dovezao se ispred škole.

- Ne znam tko je poginuo, ali znam da je najmanje troje mrtvih - rekao je šef policije.

Susjed ubijenog napadača, čije ime još nije objavljeno, tvrdi da je riječ o čovjeku koji je nedavno izašao uz jamčevinu iz zatvora u kojem je završio jer je navodno izbo jednu žensku osobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:54