BORBA PROTIV IS-a

KOALICIJA PREDVOĐENA SAD-OM PRIZNALA JOŠ CIVILNIH ŽRTAVA U SIRIJI I IRAKU 'Žao nam je, od početka sukoba brojka stradalih se popela na 685'

Ilustracija
 REUTERS

Koalicija pod vodstvom SAD-a koja se bori protiv ekstremista Islamske države priznala je u petak još 61 civilnu žrtvu svojih zračnih napada u Siriji i Iraku, čime se broj civila za koje koalicija priznaje da su stradali u tim napadima popeo na 685, od početka sukoba.

Koalicija u izjavi navodi da je tijekom srpnja istražila 37 izvješća o civilnim žrtvama. Utvrđeno je da je samo 13 izvješća vjerodostojno te da se procjenjuje da je stradala 61 civilna žrtva.

Koalicija je istražila još 455 izvješća o civilnim žrtvama stradalima u topničkim i zračnim napadima, navodi se u izjavi. Dosad je priznala da je najmanje 685 civila stradalo u zračnim i topničkim napadima od početka sukoba u kolovozu 2014.

Koalicija je u istrazi utvrdila da je najsmrtonosniji napad izveden 14. ožujka pored Mosula u kojemu su koalicijske snage napale položaje IS-a, pri čemu je stradalo i 27 civila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:52