BIRALI METODU

KRVAVA ONLINE KAMPANJA Jordanski pilot živ je spaljen nakon predlaganja ideja na Twitteru

 Twitter

Tisuće pristaša ISIS-a na Twitteru je proteklih dana, nakon što je uhvaćen jordanski pilot Moaz al-Kasasbeh, sugeriralo koje bi bile najbolje metode njegove egzekucije - uključujući i dvije tehnike ubijanja koje su na posljetku i iskorištene.

Kasasbeh je spaljen živ prije nego li su ga pregazili buldožerom, što je brutalno čak i za Islamsku državu - ako se uzmu u obzir prethodna ubojstva koja su završavala brzim odsijecanjem glave zatočenika.

U kampanji na Twitteru pomoću hashtaga #SuggestAWayToKillTheJordanianPilotPig islamisti su tražili da im se sugeriraju ideje kako da 'ubiju jordansku svinju'.

Jedna žena koja je tvrdila da je majka Sirijca ubijenog u sukobu, sugerirala je da ga 'nabodu', no ne na milostiv način pištoljem ili nožem.

Još jedna nemilosrdna ideja došla je od korisnika Twittera koji se predstavljao kao Abu Ishaq Sophistication. On je kazao kako bi Kasasbeha trebali zapaliti ili ga unakaziti akupunkturnim iglama namočenim u kiselinu, prije nego li mu odrube glavu i pošalju je natrag u Jordan.

Drugi hashtag #WeAllWantToSlaughterMoaz objedinjavao je još brutalnije ideje i snimke djece ubijene u zračnim udarima, što je retweetano više od 11.000 puta.

Nije poznato da li su ljudi koji su bili uključeni u ove ekstremističke kampanje utjecali na način na koji će Kasasbeh biti ubijen, no stravične ideje pokazuju kolika je razina barbarizma i mržnje prisutna među ISIS-ovim pristašama od kojih mnogi žive na Zapadu, daleko od samoprozvanog kalifata radikalne skupine.

Bolesne kampanje na Twitteru izazvale su i reakciju ostatka svijeta koji uz pomoć hashtaga #WeAreAllMoaz ('Svi smo mi Moaz') nudi molitve i potporu obitelji. Hashtag je retweetan više od 200.000 puta, a poduprli su ga i jordanska kraljica Rania i krunski princ Hussein bin Abdullah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:14