PRAVIO SE DA JE RADNIK

KRVAVI NAPAD U SVETOM GRADU TRIJU VJERA Palestinski muškarac hicima iz pištolja usmrtio tri Izraelca prije nego je i sam ubijen

Ilustracija
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Palestinski muškarac ubio je u hicima iz pištolja trojicu Izraelaca, a ranio jednog, piše Guardian.

Napad se dogodio u naselju izvan Jeruzalema, glavnog grada Izraela, ujedno i grada koji vjernici židovske, kršćanske i muslimanske religije smatraju svetim mjestom. Prema inicijalnim izvješćima, napadač je također ubijen hicima iz vatrenog oružja.

Napadač, prerušen u radnika, je navodno stigao na stražnji ulaz u naselje oko 7 sati ujutro dok su pripadnici osiguranja otvarali vrata kako bi propustili palestinske radnike s dozvolama.

Kada su čuvari postali sumnjičavi, napadač je izvadio pištolj skriven ispod majice i počeo pucati, smrtno ranivši trojicu Izraelaca prije nego je sam bio upucan.

- Terorist koji je ušao na stražnja vrata Har Adar naselja s palestinskim radnicima je izvadio oružje i otvorio vatru na pripadnike osiguranja. Trojica Izraelaca ubijena su u napadu, dok je jedan ranjen - kazao je glasnogovornik policije.

Policija je potvrdila i da je napadač, identificiran kao 37-godišnji Palestinac s radnom dozvolom, kasnije preminuo od ozljeda.

Iako se stopa nasilja u proteklim mjesecima smanjila u Izraelu, od listopada 2015. ubijeno je najmanje 295 Palestinaca, 50 Izraelaca, dva Amerikanca, dva Jordanca, državljanin Eritreje, Sudanac i Britanac. Prema izraelskim vlastima, "većina Palestinaca ubijena je tijekom napada nožem, pištoljem ili pokušaja da se autom zalete u civile".

Ostali su ubijeni tijekom prosvjeda, sukoba s policijom ili u bombardiranju pojasa Gaze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:57