SKANDAL

KSENOFOBIJA U TURISTIČKOM SREDIŠTU Vlasnik ispraznio cijeli bazen nakon što se u njemu okupala žena u burkiniju: 'Izvolite i račun za čišćenje'

 
 REUTERS / ILUSTRACIJA

Žena muslimanske vjeroispovijesti bila je na odmoru u hotelu blizu francuskog Marseillea kad su joj naplatili čišćenje bazena jer se u njemu kupala u burkiniju.

Žena je bila na odmoru sa svojom obitelji i ušla je u bazen, a nosila je "muslimanski bikini", kupaći kostim u kojem je pokriveno cijelo tijelo osim lica. Član osoblja odmah je zamolio sve druge goste da izađu iz bazena, a ženi u burkiniju donio račun za čišćenje od 440 funti (oko 3.600 kuna).

Potom su njezinog supruga pozvali iz uprave odmarališta i zamolili ga da ostatak boravka "ne koriste bazen". Račun su im dali jer su smatrali da bazen, nakon što ga je ona koristila, moraju potpuno isprazniti i očistiti.

Žena, koja je na bazenu bila i sa svojom djecom, anonimno je za CCIF, francusku organizaciju koja se bori protiv islamofobije, rekla da je bila "razočarana, šokirana i povrijeđena činjenicom da netko može biti tako lud zbog jednog burkinija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:37