SMRT SLOBODNOG NOVINARSTVA

KULMINACIJA RATA IZMEĐU TRUMPA I NOVINARA Novinare triju uglednih medijskih kuća izbacili iz Bijele kuće: 'Ovako nešto se nikad nije dogodilo!'

Predsjednik Donald Trump, šef osoblja Reince Priebus, potpredsjednik Mike Pence, više savjetnik Steve Bannon, direktor komunikacija Sean Spicer i sada bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn tijekom Trumpovog razgovora s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom
 Jonathan Ernst / REUTERS

Sada je postalo i službeno - novinari New York Timesa, CNN-a i Politica su nepoželjni u Bijeloj kući! To su saznali na najteži mogući način, danas im je zabranjen ulaz na uobičajeni dnevni novinarski brifing kod glasnogovornika Seana Spicera. Izlika glasnogovornika je bila da se nisu javili na vrijeme, ali naravno da se radi o nečemu drugome - nastavku rata Trumpa i pojedinih medija.

Za razliku od njih, ispred Spicera su stajali novinari konzervativnijih listova i portala kao što su Breitbart Newsa,One America News Networka i Washington Timesa. Također, u Bijeloj kući bili su reporteri ABC-a, CBS-a, The Wall Street Journala, Bloomberga i Fox Newsa.

U znak solidarnosti prema kolegama na pressicu su odbili doći novinari AP-a i Timea.

- Ovako nešto se nikad nije dogodilo u povijesti Bijele kuće. Prošli smo mnogo administracija i predsjednika, ali nitko nam nikad nije zabranio ulaz u Bijelu kuću - rekao je glavni urednik NY Timesa Dean Baquet.

- Protestiramo protiv izbacivanja NY Timesa i naših kolega iz Bijele kuće. Sloboda medija bi trebala od najvećeg nacionalnog interesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:03