JALISCO NEW GENERATION

MASAKR U TURISTIČKOM SREDIŠTU Policija pronašla odsječene glave, noge, ali i jezive posjetnice jedne od najopasnijih bandi na svijetu

 REUTERS

Dvanaest tijela, od čega sedam dekapitiranih, pronađeno je ovog vikenda u meksičkom turističkom resortu Manzanillo, a lokalne vlasti tvrde kako je riječ o žrtvama nesmiljenog rata narko bandi.

Šef policije Carlos Heredia za AFP je rekao kako su sedam tijela pronašli u napuštenom taksiju u subotu u blizini grada Cihuatlana, a preostalih pet pronašli su u nedjelju u obližnjoj šumi.

Policija je također otkrila kako je pored tijela ostavljena poruka koju je potpisao narkokartel u usponu - Jalisco New Generation.

Nakon što je zloglasni Joaquin "El Chapo" Guzman nedavno izručen Sjedinjenim američkim državama, njegov Sinaloa kartel sada se našao u teškoj situaciji jer su za konkurenciju dobili Jalisco bandu, nekadašnje saveznike 'teške' po nekim procjenama više od 50 milijardi dolara.

Njihov ulazak na teritorij Sinaloe pretvorio je meksičku regiju Colimu u područje s najvećom stopom smrtnosti, a članovi bande poznatije i kao CJNG (prema španjolskim inicijalima) ne ustručavaju se napadati policiju, pa čak i vojsku.

Tako su u ožujku i travnju 2015. godine u dva odvojena napada ubili iz zasjede 20 policajaca, da bi u svibnju iste godine srušili vojni helikopter, pri čemu je poginulo sedam vojnika i jedna policajka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:16