PILOT PROGRAM

McDONALD'S DOSTAVA DOLAZI U EUROPU Velika revolucija u poslovanju restorana brze hrane: 'Nije tajna da radimo na tome...'

 Jure Miskovic / HANZA MEDIA

McDonald's je najavio da će u Velikoj Britaniji početi s dostavom hrane u domove, piše The Independent.

Direktor McDonald'sa za Veliku Britaniju Paul Pomroy potvrdio je da će lanac restorana brze hrane u lipnju početi s probnim programom kućne dostave kako bi konkurirali popularnim servisima Deliveroo i Just Eat.

'Očito je da bi naši kupci htjeli da razmotrimo mogućnost dostave', rekao je Pomroy za Sky News. 'Tržište raste i kupce zanima kada će McDonald's početi dostavljati. Mislimo da ćemo vjerojatno početi u lipnju. Bit će to mali i kontrolirani eksperiment.'

U ovom trenutku nije jasno kako će kupci morati platiti za dostavu.

'Nije tajna da posljednjih mjeseci proučavamo mogućnost dostavljanja. Dostavu nudimo na drugim tržištima diljem svijeta i znamo da je to nešto što naši kupci žele. Mogu potvrditi da s malim pilot programom počinjemo na ljeto', rekao je glasnogovornik McDonald'sa za The Independent.

McDonald's je prošlog mjeseca najavio da eksperimentira s različitim modelima dostave hrane. Gigant brze hrane dao je za naslutiti da će se ti eksperimenti provesti u pet najvećih tržišta na svijetu - Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Kanadi.

McDonald's trenutno dostavlja u Kini, Južnoj Koreji i Singapuru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:53