VELIKO KRVOPROLIĆE

MEĐU ŽRTVAMA POKOLJA U LAS VEGASU JE I MEDICINSKI TEHNIČAR KOJI JE SPASIO ŽIVOT SUPRUZI KIRURGINJI 'Bili smo par koji se nikad nije trebao sresti...'

 
 Facebook

U masovnom pokolju koji se dogodio u Las Vegasu smrtno je stradalo 59 ljudi, a 527 osoba je ranjeno.

Među prvih pet identificiranih žrtava je 23-godišnji mehaničar Jordan McIldoon iz Britanske Kolumbije koji je došao na Route 91 Harvest Festival sa svojom djevojkom, sudeći prema informaciji koja se proširila društvenim mrežama. Heather Gooze iz Spring Valleyja u Nevadi na Facebooku je objavila: "Ja sam s mladićem koji je umro na mojim rukama! RIP Jordan McIldoon iz British Columbije. Ne mogu vjerovati da se ovo upravo dogodilo!!!'

Facebook
Jordan McIldoon

McIldoonovi roditelji kazali su da je bio šegrt mehaničara za teške strojeve i da je uskoro trebao krenuti u zanatsku školu. Imali su samo jedno dijete i sada, kazali su u šoku, jednostavno ne znaju što da rade.

Sonny Melton imao je 29 godina kada je njegov život prekinuo smrtonosni hitac u leđa dok je pokušavao pobjeći sa svojom suprugom usred pokolja. Na koncert su došli iz Tennesseeja, gdje je Melton radio na hitnom odjelu Medicinskog centra okruga Henry kao medicinski tehničar, često pomažući prilikom operacija svojoj supruzi Heather koja tamo radi kao kirurg. Tako su se i upoznali te vjenčali prošle godine.

Facebook
Heather i Sonny Melton

"On je spasio moj život. Zgrabio me je i počeo trčati kad sam osjetila da je pogođen u leđa", opisala je za WSMV posljednje trenutke svog hrabrog i nesebičnog supruga. "Želim da svi znaju koliko je bio dobroga srca, ali u ovom trenutku jedva mogu disati".

Na web-stranici posvećenoj njihovom vjenčanju stoji: "Bili smo par koji se nikada nije trebao sresti, zaljubiti ili imati zajedničku budućnost.... Ali život je čudan i vjerujemo da nas je Bog spojio kao bliske duše".

Treća identificirana žrtva je 20-godišnji Quinton Robbins iz Hendersona u Nevadi, što je potvrdila njegova teta Kilee Wells Sanders, koja ga je na Facebooku opisala dirljivim riječima: "Voljeli su ga svi koji su ga upoznali. Njegov zarazan osmijeh. Bio je istinski čudesna osoba". Robbins je studirao na Sveučilištu Nevada-Las Vegas, a obiteljski prijatelji kazali su da je bio jako drag i da će svima nedostajati.

Facebook
Quinton Robbins

Denise Salmon Burditus umrla je pak na rukama svog supruga Tonyja Burditusa s kojim je provela posljednje 32 godine, a samo nekoliko minuta prije smrti objavila je fotografiju njih dvoje na festivalu.

Facebook
Tony i Denise Salmon Burditus

Među ubijenim ljudima je i Lisa Romero, tajnica srednje škole Miymura.

Facebook
Lisa Romero

Najsmrtonosniji pokolj do sada u američkoj povijesti izazvao je 64-godišnji Stephen Paddock, koji je pucao iz sobe na 32. katu hotela Mandalay Bay u nedjelju nakon 10 sati navečer. Prema najnovijim podacima, policija je kod Paddocka pronašla čak 19 automatskih pušaka i veliki arsenal municije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:30