POTPUNI KAOS

MILIJUNI TRAŽE HRANU GDJE GOD STIGNU I KOPAJU PO SMEĆU Policija u šoku: 'Provalili su u zoološki i ukrali životinje kako bi imali šta jesti'

 REUTERS

Venezuelske vlasti istražuju krađu životinja iz zoološkog vrta u zapadnoj saveznoj državi Zulia koje su vjerojatno ukradene kako bi bile pojedene, što je još jedan znak gladi u zemlji koja trpi kroničnu nestašicu hrane.

Policijski je dužnosnik rekao kako su dva ogrličasta pekarija, koji sliče po izgledu divljim svinjama, ukradeni tijekom vikenda iz zoološkog parka u Zuliji u gradu Maracaibou na granici s Kolumbijom.

"Pretpostavljamo da su (ukradene) s namjerom da ih se pojede", rekao je u utorak novinarima Luis Morales, dužnosnik policije u Zuliji.

Kaotično propadanje socijalističkog gospodarskog modela Venezuele stvorilo je kronične nestašice hrane koje izazivaju neuhranjenost i natjeralo milijune da traže hranu gdje god mogu, među ostalim i u kantama i kontejnerima za smeće.

Nestašice ostavljaju zoološke vrtove bez dovoljno hrane da prehrane životinje pa je oko 50 životinja uginulo od gladi prošle godine u zoološkim vrtovima u Caracasu, prema jednom sindikalnom čelniku.

Vlada je zanijekala da su životinje uginule od gladi rekavši kako se prema njima odnosilo kao "prema obitelji".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:53