OSRAMOTIO CIJELU VLADU

MINISTAR ZADUŽEN ZA VODU ULOVLJEN KAKO MOKRI NA OTVORENOM Zaustavio se na putu pa se olakšao: 'Nisam mogao izdržati, nije mi bilo dobro'

 Dylan Martinez / REUTERS

Indijski ministar Ram Shinde ulovljen je kako mokri u javnosti, što je izazvalo pravi gaf vladajućoj stranci koja godinama promovira program "Čiste Indije", te nagovara građane da koriste WC-e, ne bi li smanjili učestalo mokrenje na otvorenom.

Snimka u kojoj se, kako navodi BBC, vidi Shindea da mokri u polju u Maharashtri postala je viralna, odnosno masovno podijeljena po društvenim mrežama.

Opozicija je to iskoristila da zaključi kako je kampanja vladajućih protiv mokrenja u javnosti propala.

Ministar se pak brani da mu je bilo jako loše, da je hitno morao obaviti malu nuždu, pa zato nije stigao tražiti WC. Da bi stvar bila više ironična, ministar Shinde proglašen je prvim čovjekom u borbi Indije za očuvanje voda. Za agenciju PTI je kazao da je zadnjih mjesec dana putovao po zemlji povodom razvijanja sustava navodnjavanja, u jednom trenutku u subotu je hitno morao mokriti i kratko je stao na putu između Barshija i Solapura.

- Neprestano putovanje na visokim temperaturama i po prašini me razboljelo. Također sam imao povišenu temperaturu - objasnio je svoje zdravstveno stanje u trenucima kad je nastala snimka.

No, u opozicijskoj Nacionalističkoj kongresnoj stranci se pitaju kako "premijer može očekivati da ljudi slušaju naredbe ako mu su mu vlastiti ministri hrpa nediscipliniranih ljudi?"

Indijski premijer Narendra Modi 2014. godine je pokrenuo projekt "Čista Indija", kojem je među ostalim cilj izgraditi milijune javnih toaleta diljem zemlje, no izvještaj WaterAida pokazuje da trenutačno najmanje 700 milijuna tamošnjih građana još uvijek 'mora' nuždu obavljati na otvorenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:14