BRZA ODLUKA

MISS TURSKE OSTALA BEZ TITULE SAMO PAR SATI NAKON PROGLAŠENJA POBJEDE Na Twitteru usporedila svoju menstruaciju s krvlju 'mučenika' poginulih u puču

 Profimedia, Abaca

Pobjednica natjecanja za Miss Turske 2017 ostala je bez titule samo nekoliko sati nakon proglašenja, nakon što su organizatori otkrili kako je na Twitteru objavila 'neprikladan komentar', javlja BBC.

Itir Esen je na Twitteru podijelila status u kojem se referirala na prošlogodišnji pokušaj puča, u kojem je usporedila svoj menstrualni ciklus s prolivenom krvlju 'mučenika'.

Tweet je objavljen oko prve godišnjice pokušaja puča, do kojeg je došlo 15. srpnja prošle godine, a u kojem je poginulo 250 ljudi.

Napisala je: 'Imam mjesečnicu ovog jutra, kako bih proslavila dan mučenika, 15. srpnja. Slavim ovaj dan krvareći ono što predstavlja krv mučenika.'

Organizatori natjecanja za Miss su rekli kako nisu doznali za tweet prije ceremonije u Istanbulu ovog četvrtka, nakon čega su održali dugi sastanak kako bi odlučili što učiniti i potvrditi autentičnost objave.

U petak su objavili izjavu u kojoj su najavili da će joj oduzeti titulu:

- Sa žaljenjem moramo priopćiti kako je taj tweet poslala Itir Esen. Organizatori Miss Turske ne mogu podržati takvu objavu, s obzirom da nam je cilj predstaviti Tursku svijetu i doprinijeti njenom imidžu, napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:27