BIT ĆE VISOKA 120 METARA

MOL GRUPA GRADI NOVO SJEDIŠTE KOMPANIJE Zvat će se MOL Campus, tvrtka se tamo seli 2021., zgradu je projektirao svjetski poznati arhitektonski studio

 molcampus.hu

MOL Grupa najavila je planove o preseljenju svog korporativnog sjedišta do 2021. godine u MOL Campus, novu kompanijsku poslovnu zgradu od 83.000 četvornih metara, koju će projektirati jedan od najpoznatijih arhitektonskih studija na svijetu, Foster + Partners iz Velike Britanije. Zgrada visoka 120 metara, koja će biti budući radni prostor za 2.500 zaposlenika, bit će smještena na obalama Dunava, u južnom dijelu Budimpešte, u blizini današnjeg sjedišta kompanije.

Suvremeni dizajn reflektira smjelu viziju MOL Grupe iz strategije 2030., da bude predvodnik promjena u Srednjoj i Istočnoj Europi u sljedećih nekoliko desetljeća, a odigrat će i ključnu ulogu u preoblikovanju iskustava zaposlenika. Dostizanje ambicioznih ciljeva nove dugoročne strategije MOL 2030. iziskuje pametna ulaganja, kako u fizičku infrastrukturu, tako i u ljudski kapital. Trenutno je sjedište MOL Grupe raspršeno u pet okruga Budimpešte, u zgradama sagrađenim uglavnom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Novi kampus, premještanjem svih zaposlenika iz Budimpešte na jednu lokaciju, neće donijeti samo značajne operativne sinergije, već će odigrati ključnu ulogu u preoblikovanju iskustava zaposlenika, pružajući uvjete za bolju suradnju te potpomažući stvaranje boljeg fizičkog, tehnološkog i kulturnog okruženja. To će biti ključno za privlačenje i zadržavanje visoko kvalitetnog, mobilnog i tehnološki obrazovanog kadra u budućnosti.

Poslovna zgrada koja će se prostirati na 83.000 četvornih metara, uključivat će i toranj visok 120 metara s podijem te će tako formirati jedinstveni kampus, koji bi, prema najavama, trebao biti otvoren 2021. godine. Novo će sjedište donijeti inspirativan radni prostor za MOL-ove zaposlenike, zahvaljujući svojim suvremenim karakteristikama i opremi, koji prate posljednje arhitektonske trendove i najmoderniju tehnologiju.

Studio Foster + Partners poznat je po svojim čuvenim projektima kao što je Apple Park u Cupertinu, u Kaliforniji, toranj 'Gherkin' u Londonu te sjedište Commerz banke u Frankfurtu. Budimpešta će tako biti drugi grad u Srednjoj i Istočnoj Europi koji će imati zgradu koju je projektirao ovaj prestižni studio. To je dosad bila samo Varšava, s poslovnom zgradom Metropolitan te tornjem Varso, koji je u fazi izgradnje. Mađarski partner britanskog arhitektonskog studija bit će FintaStudio.

Sukladno MOL-ovoj viziji za 2030., novi će kampus biti građen i opremljen prema najvišim standardima energetske učinkovitosti i održivosti te je u planu i osiguravanje LEED i BREEAM certifikata. Zsolt Hernádi, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor MOL Grupe komentirao je:

- U našoj strategiji 2030. postavili smo cilj da MOL postane prvi izbor za zaposlenike. Izgradnja novog sjedišta kompanije, MOL Campusa, pomoći će nam u njegovu ostvarivanju. Ovom zgradom stvorit ćemo najinovativnije radne prostore u Srednjoj Europi koji će nam pomoći u privlačenju budućih talenata. Naša je namjera sagraditi sjedište kompanije bez kompromisa u smislu dizajna, izgradnje, tehnologije ili održivosti. Surađujemo s najboljim profesionalcima i koristimo materijale najviše kvalitete. Bit će veliko zadovoljstvo raditi u ovoj zgradi. Uvjeren sam da je MOL Campus, kojega stvaramo zajedno sa studijima Foster + Partners i FintaStudio, pravo oličenje naše ambicije da MOL postane jedna od najprogresivnijih kompanija u regiji.

Nigel Dancey, stariji izvršni partner u studiju Foster + Partners izjavio je: - Ovo je revolucionaran projekt iz više razloga i to ne samo za MOL, već i za Budimpeštu. On predstavlja jedinstven izazov – osigurati zadovoljavanje funkcionalne potrebe organizacije, najviše standarde održivosti te poštivanje povijesnog okruženja. Budući da naša vizija radnih prostora ide u smjeru suradnje, spojili smo dvije zgrade – toranj i podij – u zajednički oblik, povezan s prirodom. Kako toranj i podij postaju jedan element, stvara se osjećaj povezanosti kroz uredske prostore, dok vrtne zelene površine međusobno povezuju katove.

Fotografije i video materijale možete pronaći na www.molcampus.hu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:39