HOROR U SAN DIEGU

NAJTEŽI DANI PROSLAVLJENOG TENISAČA Uhapsili su mu oca, čuvenog teniskog trenera, raskrinkali ga kao monstruoznog pedofila

Nick Philippoussis
 REUTERS

Otac proslavljenog australskog tenisača Marka Philippoussisa, koji je nekoć igrao u finalu Wimbledona i US Opena, uhićen je pod optužbom za seksualno zlostavljanje djece.

Teniskog trenera Nikolausa Philippoussisa (68) policija je odvela iz njegova doma u San Diegu, a lokalni list San Diego Union-Tribune piše kako je policija šturo izvijestila da su žrtve zlostavljanja djeca mlađa od 14 godina te da je riječ o njegovim učenicima.

Određena mu je jamčevina u iznosu od 2,1 milijuna eura.

Pomoćnik šefa policije Greg Rylaarsdam izvijestio da je istraga tek u povojima.

- Svima koji imaju informacije od značaja za ovu istragu poručujemo da kontaktiraju sa nama - izjavio je Rylaarsdam.

Prema podacima na internetskoj stranici policije, Nikolaus Philippoussis priveden je zbog sumnji da je spolno općio s djetetom u dobi od 10 godina ili mlađe, pohotno nasrtao na dijete mlađe od 14 godina te oralni snošaj s djetetom mlađim od 18 godina.

Vijest o uhićenju snažno je odjeknula u San Diegu, gdje Philippoussis daje privatne sate tenisa te u Australiji gdje je poznat po uspješnoj karijeri u tenisu.

Njegov sin Mark napustio je svijet profesionalnog tenisa 2015. godine, a smatra se da nije umiješan u ovaj slučaj. Otac Nick bio mu je trener dugi niz godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:41