PANIKA U SCHAFFHAUSENU

NAPAD MOTORNOM PILOM U ŠVICARSKOJ, POLICIJA ZATVORILA GRAD Petero u bolnici, dvoje teško ozlijeđenih, policija objavila fotografiju napadača

 
 Policija, Twitter

Najmanje petero osoba je ozlijeđeno, od kojih dvoje teško, u napadu neidentificiranog muškarca u švicarskom gradu Schaffhausenu. Napad je u ponedjeljak natjerao policiju da zatvori taj grad na granici s Njemačkom. Dogodio u se u uredima osiguravajuće kuće CSS, a policija je nakon 14 sati pronašla vozilo napadača.

Ranije su svjedoci, naime, ispričali da su ga vidjeli u bijelom VolksWagen Caddyju, koji je policija uskoro locirala.

Glasnogovornica policije Cindy Beer rekla je novinarima da su u bolnici potvrdili kako je pet osoba ranjeno motornom pilom, no ne zna se hoda li napadač i dalje gradom s tim opasnim oružjem.

Dok ga se ne nađe i ne utvrdi tko je, ne mogu niti nagađati o motivima napada, no rekli su da se ne radi o terorizmu. - Polazimo od toga da je počinitelj ili još uvijek u gradu ili u neposrednoj blizini, i zbog toga stanovnici moraju biti oprezni, rečeno je prije 14 sati.

Napad je vrlo vjerojatno počeo u jednoj od tamošnjih poslovnih zgrada, prenosi Blick.ch. Svjedoci su napadača opisali kao muškarca visokog oko 190 cm, ćelav je i djeluje neuredno, no policija je u međuvremenu objavila fotografiju osumnjičenog. Opis se ne poklapa u potpunosti, no očito imaju neke dokaze da traže upravo ovog muškarca.

Policija

Stanovnike grada se moli da ostanu u svojim domovima ili uredima, da se zaključaju i ne izlaze dok se traži napadača.

Jedna policajka brzo nakon napada dala je izjavu novinarima. Potvrdila je da su ozlijeđeni u bolnici, troje ih je lakše, a dvoje teško ozlijeđeno. - Još nije potpuno jasno što se dogodilo. Radi se o za sada nepoznatoj soobi. Grad je zatvoren.

Potvrdila je da su digli i helikoptere koji pomažu u traženju počinitelja. - Najbitnije nam je da sad nađemo napadača - rekla je policajka neposredno nakon napada. Policija je građanima kao kontakt ostavila broj 052 632 83 90 ako imaju bilo kakve informacije. U 16 sati slijedi nova izjava za medije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:41