TERORIZAM

NAPADI U LONDONU I BRUXELLESU! U Belgiji urlao 'Allahu akbar' i mačetom napao policajce, u Engleskoj obračun mačem ispred Buckinghamske palače!

 
Ilustracija
 REUTERS

Jedan muškarac u centru Bruxellesa ubijen je na licu mjesta nakon što je mačetom napao vojnike. Incident se dogodio na Aveniji Emile Jacqmaina, u dijelu grada poznatom po trgovačkim centrima, prenosi VRT.

- Muškarac koji je upucan u petak navečer nakon što je nožem napao dvojicu vojnika u Bruxellesu je umro - priopćilo je belgijsko savezno tužiteljstvo, dodajući kako smatra ovaj događaj za pokušaj terorističkog ubojstva.


Glasnogovornica saveznog tužiteljstva rekla je kako je muškarac dvaput uzviknuo "Allahu Akbar" ("Bog je velik" na arapskom) tijekom napada.

VRT prenosi da napadač nije bio na spisku potencijalnih terorista, ali je bio poznat policiji zbog manjih prekršaja.

Dva sata poslije sličan napad dogodio se u Londonu ispred Buckinghamske palače. Jedna osoba je uhićena nakon što je policajce napao mačem! Dva policajca su uspjela privesti napadača, ali su zadobila ozljede.

Početkom godine Britaniju su pogodila četiri teroristička napada u kojima je ubijeno 36 ljudi i stupanj opasnosti u zemlji podignut je na ozbiljan što znači da je teroristički napad vrlo vjerojatan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:28