ŠIRENJE MREŽE

Nova medijska akvizicija: CNN već u utorak kupuje Mashable za 200 milijuna dolara?

Pete Cashmore osnovao je Mashable kad je imao samo 19 godina, a danas je kolumnist CNN-a koji već sada prenosi vijesti s portala

CNN najvjerojatnije kupuje web-portal Mashable i to za pozamašnu svotu od 200 milijuna dolara, javlja Guardian .

Poznata svjetska televizijska novinska mreža, koja se nalazi u vlasništvu Time Warnera, navodno se nalazi u uznapredovalim razgovorima s osnivačem Mashablea, Peteom Cashmoreom. Kupnja bi se trebala dogoditi već sutra, u utorak.

New York Times je potvrdio navedenu činjenicu, no napominje kako su CNN-ovi predstavnici demantirali da će do udruženja doći ovoga tjedna. Izvori blisku pregovorima tvrde kako ništa još nije zaključeno.

Internetski portal Mashable osnovan je 2005. godine i 'proslavio' se praćenjem vijesti o društvenim mrežama i tehnologiji. Ubrzo počinje s izvještavanjem na području posla i zabave te time počinje njegov strelovit uspon.

Pete Cashmore osnovao je Mashable kad je imao samo 19 godina, a danas je kolumnist CNN-a koji već sada prenosi vijesti s portala.

Mjesečna posjećenost Mashablea procjenjuje se na 200 milijuna jedinstvenih korisnika mjesečno, a osim ureda u New Yorku imaju jedan i na zapadnoj obali SAD-a u San Franciscu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:58